MASSIVE ATTACK GEEFT OP 3 JULI EEN OPEN-AIR CONCERT IN AMSTERDAM

18-03-2008 @ 17:03

Op donderdag 3 juli geeft de Britse band Massive Attack een openlucht concert in het Westerpark in Amsterdam.  
Het concert maakt onderdeel uit van de serie concerten die Mojo Concerts deze zomer voor de tweede keer organiseert in Cultuurpark Westergasfabriek onder de naam Live at Westerpark
In 1987 wordt de band Massive Attack opgericht. Het drietal Daddy G, Mushroom en 3D duikt de studio in en brengt 4 jaar later het succesvolle album 'Blue Lines' uit. Afkomstig van dit album is het veel geprezen nummer 'Unfinished Sympathy'. Een nieuwe sound is geboren;Triphop. Hiphop zonder rap maar met invloeden van soul, reggae, dub en house. Zangeres Shara Nelson wordt bij de groep gevoegd en zingt de vocalen. In de jaren die volgen trekt het drietal twee nieuwe gastzangeressen aan en werken er verschillende muzikanten mee. In 1998 komt het 3e studioalbum 'Mezzanine' uit. Het album is een groot succes en ook deze keer scoort de band een megahit met het nummer 'Teardrop'.
Het laatste album 'Massive Attack Collected' is twee jaar geleden uitgebracht. Het album is een verzamel cd van al hun grote hits. Het gerucht gaat dat er eind dit jaar een nieuw album in de planning staat.
Massive Attack trad twee jaar geleden tijdens Lowlands voor het laatst op in Nederland.

Voor meer informatie over de serie Westerpark concerten zie www.liveatwesterpark.nl

MASSIVE ATTACK
Donderdag 3 juli 2008
Cultuurpark Westergasfabriek - Amsterdam
Entree: € 45 (excl. servicekosten)
Aanvang: 19.30 uur.