Boer Frans uit De Lutte heeft een plaat opgenomen.

04-03-2008 @ 13:46

Boer Frans uit De Lutte heeft gisteren een single opgenomen in de Rooftop Studio van Edwin van Hoevelaak in Holten. Zijn eerste liedje heet: 'Ik ben Boer Frans, kom uut De Lutt' en zeuk verkering'. Dit op de wijs van het populaire liedje 'Ik ben boer Harms, ik kom uut Drenth' en ik hoal van disco'. Het nummer is geschreven door Wilfried Poorthuis en wordt uitgebracht door de CD Hal Ruinen, die bekend staat als ontdekker van oa. Jannes, Mooi Wark en Bouke. Waarschijnlijk ligt de single vanaf volgende week vrijdag in de winkel.
Frans kreeg landelijke bekendheid door het kijkcijferkanon 'Boer zoekt Vrouw'. Een relatie hield hij aan het programma niet over. Nu hoopt boer Frans dat de vrouwen voor hem zullen vallen als hij op het podium zijn muzikale kunsten vertoont. Dat zal niet lang meer gaan duren. De eerste opredens zijn al geboekt en het zal dan ook een groot boeren-rock feest gaan worden met een leuke act. Frans is te boeken bij Holties Producties.
Mega Piraten Festijn presentator Willie Oosterhuis heeft hoge verwachtingen van de opmerkelijke carrièremove van Boer Frans. ,,De tijd van muziekfestivals en feesttenten breekt weer aan. En dan de discotheken nog. Zeker weten dat er heel veel belangstelling bestaat voor de act die we in elkaar hebben gedraaid rond het thema 'Frans zoekt Vrouw'. Die Frans is het komende jaar onder de pannen."
Of Boer Frans straks eindelijk z'n felbegeerde partner tegen het lijf loopt, staat vooralsnog in de sterren geschreven. Maar hij zal in ieder geval financieel goed boeren. Daar zou hij heel wat koeien voor moeten melken of suikerbieten poten. Frans, met een overdosis boerennuchterheid: "Ik zie wel wat er de komende tijd op me af komt. In Twente noemen we dat KWW: kieken wat 't wordt."
In de laatste aflevering van afgelopen zondag van de goed bekeken serie Boer zoekt vrouw, bleek Frans gebroken te hebben met Ronella. Vlak na het uitstapje naar Turkije was het nog leuk en gezellig, en zochten de boer en lerares elkaar regelmatig op, maar naarmate de weken verstreken begon bij Frans de twijfel te knagen. "Ik denk dat ik gewoon niet verliefd was." Volgens Ronella speelde ook de afstand tussen het Twentse platteland en Zuid-Holland het stel parten. "Toch twee uur rijden", volgens de lerares. "In de spits zelfs drie uur", volgens Frans. "Ze woonde niet om de hoek, en je trekt ook niet meteen bij elkaar in."
Ronella had een relatie met Frans wel zien zitten, bekende ze. "Dat had ik wel aangedurfd, ja." Nu er niet meer in zit, heeft Ronello het nummer van Frans gewist. Ze wil ook geen contact meer met hem. "Ik trek het niet om nog contact met hem te hebben."
Veel relaties heeft deze editie van Boer zoekt vrouw overigens niet opgeleverd. In eerder stadium liepen de vrouwen van boer Jan en boer Henk al van het erf. Gisteren bleek dat naast Frans en Ronella ook de relatie van boer Gerard en Leonie alweer is verbroken. Alleen boerin Agnes en Jurre bleken gisteravond nog verliefd op elkaar te zijn. Spijt heeft Frans niet dat hij aan het programma heeft meegedaan. "Ik zou het zo weer overnieuw doen."
Voorlopig heeft de boer uit De Lutte wel genoeg van vrouwen, zei hij gisteravond. "Maar goed, het kan maar zo zijn dat er straks als ik naar huis rij een bij ons op straat staat met de motorkap open. Ik bedoel, je kunt zomaar onverwacht iemand tegenkomen."

Bron: De Telegraaf, TC Tubantia, CD hal Ruinen, Holties en Rooftop Studio,TV Oranje