Neco Novellas: nieuw album plus optredens

21-02-2008 @ 16:02

Neco Novellas is de naam en het gezicht van een podiumgenieke en ongekend muzikale singer-songwriter. Na uitstapjes in de klassieke gitaarmuziek & opera in o.a. Portugal en Rotterdam, begeeft Neco zich op het pad van de world, pop, jazz, funk, samba, afrobeat, reggae en rock. Op het kersverse album New Dawn – Ku Khata (label: World Connection) kom je al deze stijlen tegen: geraffineerde composities, verrijkt met invloeden uit Neco's jonge jaren in het Chopi-milieu, een etnische groep in Mozambique. Neco Novellas: ”Ku Khata staat voor een nieuw begin. Iedere nieuwe dag ligt nog en denk ik weer: Let’s see!” Ik vul khata steeds weer anders in in mijn muziek. Op mijn album is die veelzijdigheid te horen.
Als gasten werkten aan het album o.a. mee: Lilian Vieira - Zuco 103 (vocals) en de broers Gideon (piano) en Ben van Gelder (saxofoon).
Live vormt Neco samen met zijn twee broers en zussen een sensationeel funky family affair. Neco combineert charisma met de overtuigingskracht en urgentie van een jonge Mozambiquaan die spreekt namens zijn generatie.
 
Shows Neco Novellas 2008
zo 23 maart Ancienne Belgique, Brussel-België (double bill met Daby Touré)
vr 28 maart Sugarfactory,  Amsterdam: CD presentatie + special guest Lilian Vieira (Zuco 103)  
za 05 april WMDC, Rotterdam
za 24 mei Africa Festival: Würzburg - Duitsland         
do 25 sept World Sessions: Burgerweeshuis, Deventer          
vr 26 sept World Sessions: Vredenburg, Utrecht                  
za 27 sept World Sessions: Podium Mozaiek, Amsterdam     
zo 28 sept World Sessions: Theaters Tilburg, Tilburg  
wo 01 okt World Sessions: Lantaren Venster, Rotterdam  
vr 03 okt World Sessions: Poppodium Romein, Leeuwarden
zo 05 okt World Sessions: Luxor Live, Arnhem            
 
Intuïtief musiceren zit in Neco Novellas bloed.” - Volkskrant

Aantrekkelijke Afrikaanse pop met verrassende tempowisselingen en hypnotiserende live shows hebben keer op keer een magisch effect op de toehoorders.” - NRC next

Op New Dawn – Ku Khata staan liedjes waarin Mozambiquaanse roots, jazz, Braziliaanse invloeden en klassiek elkaar melodieus en bezield vinden.” - Mixed Magazine

Meer info klik op:
www.worldconnection.nl/neconovellas
www.myspace.com/neconovellas