Nieuwe CD en theatertour Lilian Vieira Grupo

26-02-2018 @ 10:56

Van 7 maart tot en met 12 mei tourt Lilian Vieira Grupo in de theaters met hun nieuwe programma SAMBA FEVER! Daarbij brengen ze ook het gloednieuwe album Canta Samba uit met eigen geschreven songs met als rode draad natuurlijk de samba! Het album komt op 9 maart uit (distributie Coast to Coast).

Zangeres en songwriter Lilian Vieira is geboren en getogen in Teresopolis, Brazilië maar woont al meer dan 25 jaar in Nederland. Ze is bekend geworden met de Brazilelectro formatie Zuco103 waarmee ze over de hele wereld speelt. Tussendoor is ze een veelgevraagd gastsoliste. Daarnaast formeerde ze de Lilian Vieira Grupo waarmee ze al twee CDs uitbracht en al eerder een theatertour deed.
Iedereen kent de samba van de opzwepende trommelritmes, het Braziliaanse Carnaval en de snelle danspassen. Afkomstig uit Afrika en gekleed in het groen en geel, versterkt door de rondingen van de Braziliaanse vrouwen, het ritme van de percussionisten en de stem van het volk is de Samba de moeder van de Braziliaanse muzieksoorten. Het is een vorm om een aanstekelijke vreugde te uiten.

De samba heeft zich ontwikkeld als het gezicht van Brazilië verbonden met de geschiedenis van het land. Elke nieuwe cultuur die erbij kwam in Brazilie bracht nieuwe elementen en gaf de Samba een ander gezicht en sfeer door gebruik van nieuwe instrumenten, ritme’s en het ontstaan van nieuwe dansen. Van de traditionele samba de roda, samba pagode, samba enredo, disco samba, samba soul, sambolero, bossa nova en zo verder. Lilian Vieira Grupo laat je niet alleen de majesteuze samba ritmes voelen maar ook haar nuances en de romantiek van de Samba door de eeuwen heen horen!

Samba Fever data:

7 mrt Theater Dakota, Den Haag
8 mrt de Vereeniging, Nijmegen
16 mrt Schouwburg, Venray
25 mrt Theater Walhalla, Rotterdam
8 april Kunstlinie Almere Flevoland
14 april Podium onder de Toren,Grootschermer
20 april Staddschouwburg, Utrecht
21 april Brestheater, Brielle
12 mei Blue Note Sessions, Muziekgebouw Eindhoven

https://www.facebook.com/lilianvieiramusic/