TRIJNTJE OOSTERHUIS OP TOURNEE MET BURT BACHARACH IN JAPAN

08-02-2008 @ 15:33

Na een bijzondere samenwerking waaruit twee veelvuldig met platina bekroonde albums zijn voortgekomen, deelt Trijntje Oosterhuis dan eindelijk het podium met haar inspirator: Burt Bacharach. En wel in het verre Oosten. Eén van de grootste componisten ter wereld nodigde Trijntje Oosterhuis persoonlijk uit om hem vanaf volgende week te vergezellen tijdens zijn concerttour in Japan.
Afgelopen jaar verscheen Trijntje's Who'll Speak For Love (Burt Bacharach Songbook II) op het Blue Note label. Het 2e album dat Trijntje in nauwe samenwerking met de grootmeester op het beroemde jazzlabel opnam. Na The Look Of Love (Burt Bacharach Songbook I), dat acht weken lang op #1 in de albumlijst stond, voelde Trijntje al aan dat ze aan het begin stond van haar vertolking van het legendarische Bacharch repertoire. Nadat Burt Bacharach een nieuw liedje had geschreven en het Trijntje had aangeboden, vervolgde hun samenwerking op een nóg intenser niveau. Het album kreeg de naam van de 'Bacharach original': Who'll Speak For Love (Burt Bacharach Songbook II).
Producer van beide albums, Patrick Williams, gaf aan dat hij Burt Bacharach zelden zo enthousiast heeft gezien en voegde daar aan toe: "Ik denk dat Burt na zijn succes met zangeres Dionne Warwick, jaren op zoek is geweest naar weer de juiste stem voor zijn liedjes. Die heeft hij nu gevonden."
Dat Burt Bacharach bijzonder onder de indruk is van -zijn samenwerking met- de succesvolle zangeres uit Nederland wordt nog eens krachtig verzegeld. Trijntje ontving een persoonlijke uitnodiging van Burt Bacharach om samen met hem een aantal nummers te zingen tijdens zijn concerten in Japan. Trijntje treedt op in de steden: Tokio in de Tokyo International Forum Hall (op 17 en 18 februari), Sagami Ohno in de Green Hall Sagami Ohno (op 20 februari) en in Osaka in de Festival Hall (op 22 februari). Op haar website www.trijntje.nl houdt Trijntje Oosterhuis een dagboek bij over haar ervaringen.