NEDERLANDSE GROEP CAESAR STOPT

02-02-2008 @ 20:48

Caesar houdt er mee op. Het Amsterdamse trio maakt dat bekend via een open brief, ondertekend door frontman Roald van Oosten. Caesar was medio jaren '90 één van de eerste alt. rockband die doorbrak naar een groter publiek en, met Daryll-Ann, de eerste band op Excelsior Recordings. Caesar stond op alle grote festivals, werd gelauwerd met een Zilveren Harp en toerde uitgebreid
door Engeland en de rest van Europa. Caesar's meest bekende album is No rest for the alonely, in de OOR van deze maand nog figurend op de 22e plek in de NL Top 50.
Op donderdag 3 April neemt Caesar afscheid van het publiek in De Melkweg te
Amsterdam. De voorverkoop daarvoor is begonnen. Nieuws over het programma die avond volgt nog.

Bij deze de afscheidsbrief:
Muziekvrienden,
We begonnen eens een bandje in Amsterdam en we noemden ons Caesar. Van 1994 tot 2006 was het geweldig. Met spijt in ons hart voelen we nu, na diep nadenken, dat het voorbij is.

Het was heel lan vanzelfsprekend om als drieëenheid te werken dat je het idee krijgt dat zoiets nooit zal stoppen. Maar die vanzelfsprekendheid hield, ik zou bijna zeggen 'vanzelfsprekend' op. Nieuwe prioriteiten misschien of gewoon het feit dat artistieke
onwikkeling veel te maken heeft met risico's nemen. En dan moet je soms het bekende overboord zetten en het diepe in duiken om er maar een paar gezegdes tegenaan te gooien.

Dus Caesar houdt ermee op, en komt ook niet meer terug. Maar wat was het geweldig, en we zijn echt heel trots zijn op wat we hebben neergezet, met vijf albums, twee e.p.'s en ik geloof drie vinyl-singles. Hoe enorm veel leuke mensen we hebben ontmoet, hier en daar en ik weet niet waar. Dat we met supergetalenteerde en soms met echt best slechte bands hebben gespeeld. Zo veel keer Lowlands en Pinkpop. We gaan ons nu op nieuwe avonturen storten. Maar eerst staan we er vast nog een keer in De Melkweg.

En ook willen we dan iedereen bedanken die ons een warm hart toe heeft gedragen. Iedereen met wie we hebben gewerkt. Van vrienden die 'een keertje wilden rijden' en toen opeens de bus moesten helpen uitladen, tot diegenen met wie we zo ontzettend hard aan onze muziek hebben gewerkt: de muzikanten, producers en de diverse crewleden en andere onmisbaren. En niet in het minst de supporters: bij radio, tv en
geschreven pers, maar vooral de fans die echt niet onder stoelen of banken hebben gestoken hoeveel ons bandje voor ze betekend heeft. Kom allen nog een keer kijken en luisteren. Daarna: veni, vidi, foetsie.

Grtjs Roald