YOUSSOU N'DOUR GEEFT CONCERT IN AMSTERDAM

23-01-2008 @ 13:00

De Sengalese zanger Youssou N’Dour geeft op maandag 31 maart een concert in de RAI in Amsterdam. Aanleiding voor het concert is het nieuwe album van N’Dour, Rokku Mi Rokka (Give And Take), dat vorig jaar oktober uitkwam.  
Rokku Mi Rokka (Give And Take) is het 4e album dat Youssou N’Dour uitbrengt op het Nonsuch label. N’Dour is één van de meest bekende Afrikaanse muzikanten in de geschiedenis, en wordt wereldwijd geroemd. Hij werd door onder meer de New York Times uitgeroepen tot ‘One of the world’s greatest singers’, ook werkte hij in zijn carrière al samen met grootheden als Tracy Chapman, Peter Gabriel en Paul Simon. Maar zijn grootste doorbraak kwam in 1994 met de hitsingle ‘7 seconds’, een duet dat hij samen met Neneh Cherry opnam.
De eerste single van het nieuwe album is wederom een duet met Neneh CherryWake Up (It’s Africa Calling)'. Met dit album gaat N’ Dour terug naar zijn Sengalese roots, met invloeden uit verschillende muziekstijlen, van blues en reggae tot Cubaanse ritmes. Youssou N’Dour was voor het laatst in Nederland te zien in 2004, met een concert in het Concertgebouw in Amsterdam.

YOUSSOU N’DOUR
Maandag 31 maart 2008
RAI - Amsterdam
Entree: € 46, € 44, € 42 (excl. servicekosten)
Aanvang: 20.00 uur