Moke maakt titelsong speelfilm TBS

10-12-2007 @ 23:21

Moke gaat de titelsong leveren voor de bioscoopfilm TBS van regisseur Pieter Kuijpers. Het nummer heet ‘Heart without a home’. Pieter Kuijpers heeft de band benaderd met de vraag of zij de titelsong wilden verzorgen voor zijn nieuwste film, waarop de band meteen enthousiast reageerde.
Pieter Kuijpers over zijn keuze voor Moke:Ik ben erg onder de indruk van het album Shorland van Moke.Vooral hun internationale kwaliteit valt op, ik hoopte dat hun muziek bij mijn verontrustende film TBS zou passen. Dat is gelukt, ‘Heart without a home’ is een geweldig nummer geworden.'
Maandag 17 december zijn de opnames voor de videoclip, die door Pieter Kuijpers zelf geregisseerd wordt. ‘Heart without a home’ komt begin 2008 uit op single.
In maart 2007 bracht Moke het debuutalbum ‘Shorland’ uit. Mede dankzij een TV-optreden in De Wereld Draait Door verwierven zij nationale bekendheid. Sinds oktober zijn zij iedere laatste vrijdag van de maand te gast bij DWDD als vaste band. In de zomermaanden stonden zij op bijna elk zomerfestival van enige importantie, waaronder een show op Lowlands als gevolg van het winnen van een Essent Award. Intussen staat hun debuutalbum sinds maart nog steeds in de Album Top 100. Er zijn in die periode al meer dan 12.000 exemplaren verkocht. Tweede single Here Comes The Summer (niet te verwarren met the Undertones Classic) staat wekenlang op #1 in MTV’s Brandnew lijst. Moke wordt genomineerd voor een MTV Border Breaking Award. Hun meest recente single This Plan is inmiddels ook een vaak gedraaid nummer op de Nederlandse radio.

Over de film: Johan (Theo Maassen) zit vast in een TBS-kliniek voor de moord op zijn vader en zusje. Zijn moeder is de enige die zijn onschuld kan bewijzen, maar zij is al jaren niet te bereiken. Als hij binnen de TBS-kliniek wordt overgeplaatst naar de Long Stay afdeling is voor hem de maat vol. Hij besluit te ontsnappen om op zoek te kunnen gaan naar zijn moeder.
De politie is de ontsnapte TBS-er echter al snel op het spoor en in een wanhopige poging aan hen te ontsnappen, gijzelt hij een meisje van 13 (Lisa Smit). Samen met haar begint hij de zoektocht naar zijn moeder.

TBS wordt geproduceerd door Pupkin Film in samenwerking met BNN. De speelfilm wordt mede mogelijk gemaakt door het CoBO-Fonds, het Ministerie van OC&W & het Nederlandse Fonds voor de Film.
Independent Films brengt de film 24 januari 2008 uit in de Nederlandse bioscopen.