Zangeres Wies opent voor Beth Hart

29-10-2007 @ 22:47

Debuutalbum begin 2008
Singer/songwriter Wies Peeters is toegevoegd als voorprogramma aan een groot aantal shows van de Amerikaanse rock zangeres Beth Hart, te beginnen op 4 november a.s. in een uitverkocht Patronaat in Haarlem. Een opmerkelijk feit voor iemand die nog geen album heeft uitgebracht en nog niet van landelijke bekendheid geniet.
Wies studeerde vorig jaar af met het eindcijfer “9” aan het Rotterdamse Conservatorium waar zij zich specialiseerde op zang en het schrijven van songs. Ze werd opgemerkt door muziekmaatschappij Foreign Music Media waar ook Van Velzen vorig jaar succesvol debuteerde en zal daar begin volgend jaar het debuutalbum “Delivery in a Fortnight” uitbrengen.
Het album werd in twee weken tijd opgenomen en laat horen dat de inmiddels 23-jarige Peeters de kunst van het schrijven en vertolken van liedjes al op deze jonge leeftijd op volwassen wijze weet neer te zetten.
Wies Peeters laat zich muzikaal inspireren door artiesten zoals Sheryl Crow en Lucinda Williams, maar put ook uit de Amerikaanse (roots) muziek van o.a. Neil Young, Bob Dylan, Ella Fitzgerald en Ray Charles.
Shows:
04 November - Het Patronaat, Haarlem
11 November – Tivoli, Utrecht
13 November – Harmonie, Leeuwarden
16 November – 013, Tilburg
17 November – Oosterpoort, Groningen
Voor meer informatie: www.myspace.com/wiespeeters