EBOMAN'S SAMPLE MADNESS NU ONLINE

19-10-2007 @ 12:22

Na 22 jaar publiceert sample pionier eindelijk zijn werk
Al 22 jaar werkt Eboman als sample-artiest, en in die tijd heeft hij talloze verbluffende audiovisuele composities gemaakt, onder de naam Sample MadnesS. Zijn vooruitstrevende en bekroonde werk is met veel succes over de gehele wereld vertoond; Eboman trad ruim 500 keer op. Zijn sample tracks werden live hits, maar nog nooit eerder was het mogelijk om ze te downloaden en on demand te bekijken. Tot nu! Vanaf 19 oktober biedt Eboman eindelijk zijn werk aan op de website www.eboman.info.
Ruim 12 spectaculaire audiovisuele tracks zijn inmiddels online gezet. En dat is pas het begin... Onder de reeds geplaatste tracks bevinden zich Eboman classics, zoals Donuts with Buddah en Trap to skiLL you, maar ook nieuwe composities, gemaakt met de mede door Eboman zelf ontwikkelde sample software SenS I t/m IV.
Technisch gezien begon het voor Eboman ooit met twee aan elkaar gekoppelde cassetterecorders, maar daarin is de afgelopen twee decennia uiteraard heel veel veranderd. Toen de oldskool Amiga en diverse professionele samplers Eboman niet langer in staat stelden om dat te doen wat hij eigenlijk voor ogen had, besloot hij zelf samplesoftware te gaan ontwikkelen, in samenwerking met SmadSteck. Dat begon in 1999 met zijn zogenaamde “skrtZz techniek”, gevolgd door het live performance instrument SenS I, een soort sensorpak waarmee hij door middel van beweging beeld en geluid kon mixen. Inmiddels heeft Eboman net SenS IV opgeleverd, zeer geavanceerde sample software met oneindig veel nieuwe mogelijkheden – zie bijvoorbeeld de track I Am Eboman of het zeer recente !Viva la Creacion! project.
Maar het is niet altijd nodig om zelf het wiel uit te vinden. Eboman maakt op zijn site www.eboman.info handig gebruik van bestaande web 2.0 applicaties zoals Blogger (nieuws), You Tube en Cruxy (tracks in lagere en hogere resolutie), Wikipedia (biografie), Flickr (Eboman live) en Wordpress (projectografie). Door gebruikmaking van al deze mogelijkheden is alle informatie over Eboman en zijn projecten snel en makkelijk te vinden op zijn site.
De techniek om Ebomans werk via het web aan te bieden was ook al langer beschikbaar, maar rechtenkwesties belemmerden de publicatie van zijn composities. Anno 2007 zijn de rechten van de sample componist nog altijd niet afdoende beschermd, maar toch kiest Eboman er voor om eindelijk zijn Sample madnesS te gaan publiceren en dus alle audiovisuele tracks die hij sinds 1985 heeft gemaakt online te zetten.
De eerste 12 publicaties zijn zoals gezegd pas het begin; Eboman is nu niet meer te stoppen!
Vanaf nu zullen er elke maand nieuwe tracks bij komen op www.eboman.info, zowel oud als gloednieuw. Binnen enkele weken is alweer de volgende release; houdt de nieuwspagina http://wwwebomaninfo.blogspot.com/ in de gaten voor releasedata!