BENJAMIN BATES IN VOORPROGRAMMA FAITHLESS !

20-09-2007 @ 18:09

De Brabantse dj/producer Benjamin Bates schiet momenteel als een komeet omhoog. Hij was de afgelopen zomer veelvuldig te vinden op line-ups van diverse evenementen, en bracht onlangs zijn tweede artiestenalbum uit: ‘Recyclomania’, een album dat goed ontvangen werd door pers en publiek. Maar 2007 brengt Bates een nieuw hoogtepunt in zijn succesvolle carrière: vrijdag 21 september zal de dj in het immense Gelredome-stadion het voorprogramma verzorgen van de grootste dance live-act ter wereld: Faithless!
Benjamin Bates en Faithless zijn beiden ambassadeur van Dance4Life, het internationale project waarbij jongeren de handen ineen slaan in de strijd tegen HIV en Aids. Bates heeft sowieso een speciale band met Dance4Life: hij verzorgde het anthem van de organisatie middels de track ‘On My Feet (This World Needs More People Like You!)’, welke ook de eerste release van zijn meest recente album was. Frontman Maxi Jazz van Faithless is zeer enthousiast over het aanstaande optreden van Bates, en was er zelfs een groot voorstander van dat hij de avond zou openen. Benjamin verklaarde zeer gelukkig te zijn met de uitnodiging, omdat Faithless een band is die zeer veel respect bij hem afdwingt en voelt zich dan ook zeer vereerd het voorprogramma te mogen verzorgen.

En er is nog meer nieuws over de producer te vertellen: zijn nieuwste release ‘Two Flies’ zal 21 oktober uitgebracht worden. Het is de tweede single van het bejubelde album ‘Recyclomania’. Het album is al enige tijd uit via Be Yourself Music, en mag met recht een baanbrekend artiestenalbum worden genoemd. Mocht het album nog niet bekend zijn, dan is aanstaande vrijdag de kans om de sound van Benjamin Bates op een goede manier te leren kennen!

De connectie tussen de twee acts is zoals eerder gezegd Dance4Life. Dit project probeert op globale schaal jongeren bewust te maken van de gevaren van HIV en Aids. De organisatie zet jaarlijks een grote Scholentour op, waar jongeren worden ingelicht over de ongeneeslijke ziektes, die al tientallen miljoenen slachtoffers eiste. De Nederlandse Scholentour bereikt altijd zijn climax tijdens het tweejaarlijkse Dance4Life evenement in hetzelfde Gelredome, waarin jongeren uit alle landen middels de modernste communicatiemiddelen met elkaar verbonden worden. Samen dansen zij tegen de verspreiding van de virussen. In 2006 stonden liefst dertien landen op deze wijze met elkaar in contact, een aantal dat absoluut zal groeien de komende jaren. Met vooraanstaande ambassadeurs als Faithless, Tiësto en Benjamin Bates weet zij ook op andere wijzen de doelgroep te bereiken.