Miljoenen belangstellenden voor reünieconcert Led Zeppelin

14-09-2007 @ 11:48

Naar schatting 20 miljoen fans hebben zich aangemeld voor het reünieconcert van Led Zeppelin, dat deze legendarische rockband op 26 november éénmalig zal geven in de O2 Arena in Londen. De meeste belangstellenden krijgen echter nul op het rekest want voor het optreden zijn niet meer dan 20.000 kaarten beschikbaar.
De website die speciaal voor het concert in leven is geroepen, kan de aanvragen maar met moeite verwerken. De fans is gevraagd geduld te hebben. Men kan zich nog tot maandagmiddag inschrijven. Daarna is het een kwestie van geluk, want de kaartjes worden willekeurig verloot. Volgens bronnen zou een kaartje € 180,- gaan kosten.
De organisatie waarschuwt iedereen die geen toegangsbewijs heeft bemachtigd voor aanbiedingen op veilingsites als eBay. Die zouden geen toegang geven tot het concert.

Led Zeppelin werd in 1968 opgericht en werd wereldberoemd met nummers als 'Stairway to heaven', 'Whole lotta love' en 'Kashmir'. In 1980 viel de band uiteen na de dood van drummer John Bonham, die stikte in zijn eigen braaksel na overmatig alcoholgebruik. Led Zeppelin bestaat uit: Robert Plant (zang), Jimmy Page (gitaar) en John Paul Jones (basgitaar), voor deze gelegenheid zal Jason Bonham op drums spelen, hij is de zoon van de overleden drummer van de groep.

In 1985 gaf de groep nog een speciaal optreden met de drie overgebleven bandleden op het liefdadigheidsconcert Live Aid in Amerika, waarbij toen ook de zoon van John Bonham (naast Phil Collins) drummer was; ook bij het 25-jarig bestaan van hun platenmaatschappij Atlantic Records (van hun ontdekker Ahmet Ertegun) in 1988 traden ze nog een keer op.
Het concert op 26 november is bedoeld als eerbetoon aan Ahmet Ertegun, die Led Zeppelin in 1968 de eerste platendeal bezorgde. Vorig jaar overleed hij na een val tijdens een concert van The Rolling Stones. Behalve van Led Zeppelin zijn er ook optredens van Pete Townshend, Bill Wyman & The Rhythm Kings, Paolo Nutini en Foreigner. De opbrengst van het concert gaat naar een goed doel.

Van de groep zijn tot nu toe in totaal meer dan 300 miljoen albums verkocht. Ook nadat de band stopte in 1980 zijn de verkopen van hun albums erg goed blijven verkopen.
Catalogus van Led Zeppelin:
    * Led Zeppelin (1969)
    * Led Zeppelin II (1969)
    * Led Zeppelin III (1970)
    * Led Zeppelin IV (1971)
    * Houses of the Holy (1973)
    * Physical Graffiti (1975)
    * Presence (1976)
    * The Song Remains the Same (1976 live)
    * In Through the Out Door (1979)
    * Coda (1982)
Na 1982 verschenen alleen nog verzamelalbums. Eén van de grootste popklassiekers allertijden staat op naam van Led Zeppelin, dat is het nooit (officieel) op single verschenen "Stairway to heaven".
Op de website van Led Zeppelin wordt momenteel de voorbereiding al getroffen voor hun optreden op 26 november a.s.
http://www.ledzep.com/