Heruitgave studio-albums Led Zeppelin incl.niet eerder verschenen materiaal

13-03-2014 @ 18:54

Vrijdag 30 mei worden heruitgave edities van de eerste drie studio-albums - getiteld Led Zeppelin, Led Zeppelin II en Led Zeppelin III - van de legendarische band Led Zeppelin uitgebracht. De band lanceert een uitgebreide heruitgave campagne van alle negen studio albums, die in chronologische volgorde worden uitgebracht. De albums zijn geremasterd door gitarist en producer Jimmy Page. Led Zeppelin opent zijn kluizen en zal vele niet eerder gehoorde studio- en live opnames delen met liefhebbers en fans. Bij elk studio-album is een tweede disc gevoegd, volledig bestaand uit niet eerder verschenen audio materiaal.

"The material on the companion discs presents a portal to the time of the recording of Led Zeppelin,” zegt Jimmy Page. “It is a selection of work in progress with rough mixes, backing tracks, alternate versions, and new material recorded at the time”.

De heruitgave van Led Zeppelin I bevat een volledige live opname van het optreden in l‘Olympia te Parijs van 10 oktober 1969. Bij de heruitgave van Led Zeppelin II krijgen de fans opnamesessies te horen afgewisseld met mixen van vijf nummers die op het album ook terug zijn te vinden. De heruitgave van Led Zeppelin III bevat negen extra nummers, waarvan zeven studio nummers en drie niet eerder uitgebrachte composities.

De heruitgaves komen in verschillende configuraties beschikbaar.

Led Zeppelin werd toegevoegd aan de Rock & Roll Hall of Fame in 1995, ontving een Grammy Lifetime Achievement Award in 2005 en werd in 2006 bekroond met de Polar Music Prize in Stockholm. De oprichters van Led Zeppelin, John Paul Jones, Jimmy Page en Robert Plant zette samen met Jason Bonham - de zoon van hun overleden drummer John Bonham - de Londense O2 Arena in 2007 op zijn kop. Dit concert was een tribute aan Ahmet Ertegun, een dierbare vriend en oprichter van Atlantic Records. In januari van 2014 won de band hun eerste Grammy Award voor het album Celebration Day (tevens Best Rock Album). Celebration Day behaalde goud in Nederland.

Artiest: Led Zeppelin
Albumtitels: Led Zeppelin I / II / III
Release: 30 mei 2014

https://www.facebook.com/ledzeppelin
https://twitter.com/ledzeppelin
http://www.youtube.com/user/ledzeppelin
http://ledzeppelin.tumblr.com/