POWERPLAY @ LASER RADIO: Justin Nozuka

21-07-2007 @ 13:25

Justin Nozuka (29-9-1988) is geboren in New York, heeft een Japanse vader, Canadese moeder en in het bezit van een erg mooie donkere zeer volwassen stem.
Zijn ouders scheidden toen hij nog jong was (8 jaar) en hij komt uit een gezin van 7 kinderen waar hij de op één na jongste is. Zijn moeder verhuist na de scheiding naar het Canadese Toronto.
Zijn eerste gitaarlessen heeft hij op zijn 14e op de kostschool en op zijn 15e schrijft hij zijn eerste muziek. Zijn muziek is een mix van blues, folk en soul en komt heel aardig overeen met zijn grote voorbeelden Stevie Wonder, Joni Mitchell, Bob Dylan en James Taylor. Hij wordt ontdekt op een workshop voor singer-songwriter en bij zijn eerste optreden krijgt hij meteen een budget voor demo opnames van iemand uit de muziekbizz.

Zijn eerste single "After Tonight" van zijn debuutalbum "Holly" liet hij bepalen via zijn MySpace-pagina door zijn publiek. Het album is vernoemd naar zijn moeder en is in mei uitgekomen.
Tussendoor had hij onlangs ruimte om een korte tournee door Europa (Engeland, Benelux) te maken en trad hij op in de Effenaar in Eindhoven op 11 mei en 14 juni jl. speelde hij in Tivoli Utrecht. Tevens kon hij optreden in het voorprogramma van Gabriel Rios.
Zijn nieuwe single "Criminal" gaat dezer weken officieel uitkomen en is een uitstekend visitekaartje van zijn album.

De single is van 21 tot en met 28 juli Powerplay @ Laser radio (www.laserradio.nl) en is dagelijks elk uur te horen tussen 07.00 en 19.00u.
JUSTIN NOZUKA “Criminal”
Label: Outcaste/Pias

Website: http://www.justinnozuka.com