GAMES IN CONCERT OP LOWLANDS 2007

12-07-2007 @ 12:12

Het grootste gameconcert ter wereld wordt op Lowlands uitgevoerd door het Metropole Orkest, The Sheer, Floor Jansen (After Forever) en PA'dam
Voor het eerst te zien en horen op Lowlands: Games in concert. Onder leiding van dirigent Jurjen Hempel speelt het 60-koppige Metropole Orkest muziekstukken van topgames als als Metal Gear Solid 2, Killzone en World of Warcraft. Hempel heeft een internationale reputatie op het gebied van hedendaagse muziek en dirigeert regelmatig op grote muziekfestivals. De populaire Nederlandse band The Sheer speelt live mee, net als zangeres Floor Jansen van After Forever en het koor PA'dam. Samen maken zij van de virtuele gamemuziek een unieke live-act, begeleid door imposante visuals. Het concert zal plaatsvinden in de Alpha-tent: de grootste Lowlandstent met een capaciteit van 15.000 bezoekers. Daarmee is Games in Concert in één klap het grootste gameconcert ter wereld.
Games in Concert is het eerste grootschalige gameconcert in Nederland. Het is een initiatief van NCRV Radio en de website Gamer.nl en beleefde op 26 november 2006 haar succesvolle debuut in Muziekcentrum Vredenburg in Utrecht. Tijdens de aflevering van het NCRV-radioprogramma Bring it on! op 3FM op 26 augustus zullen delen van het concert te horen zijn.

Een uitgebreid Lowlands programmaoverzicht zal als Volkskrantbijlage verschijnen op woensdag 25 juli 2007.