Zanger DENNIS JONES brengt PUSSYCAT weer even bij elkaar

11-07-2007 @ 09:26

Na de terugkeer van meidengroepen als Luv, the Dolly Dots en the Star Sisters komt ook de Limburgse hitformatie Pussycat weer even bij elkaar. Speciaal voor de Nederlandstalige reggae re-make van de legendarische hit "Mississippi" door zanger én Pussycat-fan DENNIS JONES hebben de originele Pussycat zusjes de backing vocals verzorgd van deze nieuwe versie.
Pussycat, bestaande uit de zusjes Toni Willé, Betty Dragstra en Marianne Veldpaus beleefden midden jaren '70 een wereldwijde doorbraak met hun debuutsingle 'Mississippi', en was de eerste Nederlandse act die hiermee de felbegeerde #1 positie in Engeland bereikte. Van 'Mississippi' werden wereldwijd 7 miljoen singles verkocht en behaalde behalve in Nederland en Engeland de eerste plaats in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Scandinavie, Zuid Afrika, Australie en Nieuw Zeeland. In Brazilie stond de single maar liefst 129 weken in de hitlijsten genoteerd. Na 'Mississippi scoorde Pussycat nog vele hits zoals 'Georgie', 'Smile', 'My Broken Souvenirs', 'Same Old Song', 'Wet Day In September', 'Doin La Bamba', 'Then The Music Stopped' en 'Teenage Queenie'. In 1985 viel na 6 albums en 10 succesvolle jaren het doek voor de hitmachine.
Zanger Dennis Jones won in 1987 Veronica's TV talentenjacht en scoorde vervolgens Top 40 hits met 'Don't Wanna Give Up' en 'Heart Of Gold'. Na een stilte van ruim 10 jaar behaalde Dennis Jones in 2005 en 2006 met respectievelijk 'Ma Belle Amie' en 'African Baby' opnieuw de Nederlandse hitlijsten.
'Ik ben al sinds mijn 10e jaar een enorme fan van Pussycat en daarom enorm trots op het feit dat de Pussycat dames erg enthousiast waren en vrijwel onmiddellijk toestemden om mee te zingen op mijn uitvoering van hun legendarische hit' aldus Dennis Jones.
Voor de nieuwe uitvoering heeft Dennis Jones samen met hitproducer Kees Tel (bekend van Gerard Joling's nr. 1 hit 'Maak Me Gek') een Nederlandstalige tekst geschreven, en hiermee is 'Mississippi' de eerste officiele Nederlandstalige single van Dennis Jones. Tevens is het voor het eerst in hun carriere dat Pussycat in het Nederlands gezongen heeft. De CD single bevat ook de Engelstalige en Duitstalige versie van 'Mississippi.
'Mississippi' van Dennis Jones ft. Pussycat verschijnt op 27 juli bij het Eindhovense label Berk Music (bestelnummer BM 160630)

Voor meer informatie:
www.berkmusic.nl                                              
www.dennisjones.nl