Een nieuw begin: eerste Nederlandstalige album Dennis Jones

02-09-2014 @ 22:31

Een nieuw begin” is het nieuwe (Nederlandstalige) album van Dennis Jones. Dit album bevat naast de actuele airplayhit “Pak me kus me”, ook de succesvolle singles “De zon die zal schijnen”, “Ik maak van jou een Koningin” en Jij bent mijn zonneschijn”.

Dennis Jones is de artiestennaam van zanger Casper Janssen. Onder zijn eigen naam wint hij in 1987 Veronica's TV Talentenjacht, al snel wijzigt hij zijn naam in “Dennis Jones”. Hij scoort eind jaren '80, begin jaren '90 Top 40 hits met singles als “Don't Wanna Give Up” en de Neil Young-cover “Heart Of Gold”. Vele radio en TV optredens volgen en Dennis is een graag geziene gast in landelijke TV programma’s zoals “Nederland Muziekland” (Veronica) en “De 5 Uur Show” van RTL. Midden jaren '90 wordt het wat stiller rondom Dennis maar in 2005 keert hij terug met een spetterende remake van de Tee-Set klassieker “Ma Belle Amie”, waarmee Dennis na jaren weer een hit scoort. Sindsdien is Dennis Jones regelmatig, nu met Nederlandstalig repertoire, in de hitlijsten terug te vinden met singles als “African Baby”, “Mississippi” (een reggae versie van de Pussycat-wereldhit, waar de originele Pussycat dames aan meewerken), De zon die zal schijnen”, “Cheerio”, “Doe een stapje naar voren”, (met DJ Menno), “Ik maak van jou een Koningin” en dit voorjaar met “Jij bent mijn zonneschijn”, een samenwerking met DJ Henry (bekend van o.a. de hit “Goeiemoggel”).

Onlangs verscheen de nieuwe single “Pak me kus me” die veel steun kreeg bij de doelgroepstations w.o. de felbegeerde “Hollandse Nieuwe” op RadioNL en “Oranje Kroon” op TV Oranje en de nodige tv-optredens.

Nu verschijnt zijn eerste Nederlandstalige album “Een nieuw begin”, waarvoor Dennis zelf het merendeel van de teksten schreef. Voor de productie werkte Dennis met o.a. Kees Tel (o.a. René Schuurmans, Gerard Joling), Waylon van der Heijden (o.a. Django Wagner, Stef Ekkel, Jaman, Corry Konings) en Sonic Solutions (o.a. Starkoo, Lawineboys). Hiermee laat Dennis Jones zijn veelzijdigheid als zanger zien.

Tracklisting:
01. Ik hield van haar
02. Jij bent mijn zonneschijn (ft. DJ Henry’s Feesjuh)
03. Ik maak van jou een Koningin
04. Pak me kus me
05. De zon die zal schijnen
06. Red me als je kan (S.O.S.)
07. Cheerio
08. Soms wil ik wel een keer met jou
09. Volle maan
10. ‘n Doosje vol met liefde
11. Ma Belle Amie
12. Als Suzanne zachtjes huilt
13. African baby
14. Doe een stapje naar voren (ft. DJ Menno)
15. Mississippi (ft. Pussycat)
BONUS
16. I’m Your Son South America (ft. DJ Scotch)
17. Boney M. Medley
18. Als Suzanne zachtjes huilt (accapella)

http://www.dennisjones.nl/