Arrow neemt CAZ! Radio over van SBS

21-06-2007 @ 16:10

Arrow neemt de radiozender CAZ! over van SBS Broadcasting. Met deze overname komt een lang gekoesterde wens van Arrow in vervulling, namelijk haar luisteraars te laten genieten van Arrow Classic Rock op FM. De overname past ook goed in het streven het merk ‘Arrow’ multimediaal uit te bouwen.
De partijen hebben overeenstemming bereikt en willen na het boekenonderzoek per 30 juni 2007 de overname effectueren. Snel daarna zal Arrow Classic Rock haar programma via de voormalige CAZ! FM-frequenties uitzenden. Het betreft een 100% overname. Partijen geven geen informatie over de financiële kant van de overname.
Ad Ossendrijver, eigenaar en directeur van Arrow, is blij dat Arrow Classic Rock nu, na 10 jaar, de plaats krijgt die zij als #1 rockzender verdient. Ossendrijver:FM zal ten opzichte van onze huidige AM veel meer luisteraars naar de zender trekken en ook in de auto wordt het goed toeven. We krijgen het de komende tijd enorm druk met het samenvoegen van de bedrijven. Samen met onze tweede zender, Arrow Jazz FM op de FM, zal Arrow een belangrijke speler op de radiomarkt worden en twee bijzondere doelgroepen bedienen, die wel eens wat anders willen dan BLØF, Guus Meeuwis of Celine Dion.”

SBS
is tevreden over de verkoop van CAZ! aan Arrow. André Kreuzen, zakelijk directeur van SBS: “We hebben deze beslissing genomen op puur zakelijke gronden. We zijn een jaar geleden met CAZ! begonnen in de wetenschap dat het een lastige opdracht was om er een van de leidende radiozenders in Nederland van te maken. Door het aanbod van Arrow hebben we de afweging kunnen maken tussen het verder zelf opbouwen van CAZ! en het verkopen van de zender. We hebben tot het laatste besloten, omdat dat voor SBS bedrijfseconomisch gezien het aantrekkelijkst is. Uiteraard wensen we Arrow alle succes met de toekomst van hun nieuwe radiozender.”
Eind 1996 is Arrow Classic Rock gestart. Ondanks een goed businessplan en een reëel bod, werd in 2003 bij de verdeling van etherfrequenties geen FM verkregen. Wel werden FM-frequenties voor een jazz-zender verkregen zodat Arrow in 2004 Arrow Jazz FM startte. Arrow bereikt op dit moment met haar twee zenders 2 miljoen verschillende luisteraars per maand.