Noordpool.FM bij "Met Michiel" trekt veel luisteraars bij 3FM

09-05-2007 @ 16:52

Radio 3FM zond van 23 tot en met 27 april het radioprogramma Noordpool.FM uit vanuit het Climate Change College basecamp in Longyearbyen Spitsbergen. Hoogtepunt van de week was de eerste live radio-uitzending vanaf de geografische Noordpool op vrijdagavond 27 april jl..
Uit onderzoek van KLO blijkt nu dat 3,2 miljoen Nederlanders Noordpool.FM kennen en dat binnen de doelgroep van 3FM (10 – 34 jaar) 40% weet wat Noordpool.FM is. Zij waarderen Noordpool.FM met een 7,5. In de doelgroep 10+ is dat 23%.
23% van de jongeren in de leeftijd 10 -34 jaar heeft daadwerkelijk naar Noordpool.FM geluisterd. De website van het radioprogramma bereikte 9% in de doelgroep. De jongeren waarderen Noordpool.FM met een 7,5. De aandacht op 3FM voor de wereldwijde klimaatverandering heeft het bewustwordingsproces bij de doelgroep versterkt. 32% geeft aan dat zij door de Noordpool.FM actie meer zijn gaan nadenken over klimaatverandering en 11% van de ondervraagden geeft zelfs aan door Noordpool.FM zijn gedrag te hebben aangepast, bijvoorbeeld door de aanschaf van spaarlampen.
Het doel van Noordpool.FM was om 3FM luisteraars bewust te maken van wat we allemaal zelf kunnen doen om de wereldwijde klimaatverandering een halt toe te roepen. Noordpool.FM is een initiatief van 3FM DJ Michiel Veenstra en werd in deze periode uitgezonden in het programma van Michiel Veenstra op 3FM, die normaalgesproken dan het programma "Met Michiel" uitzend. Dit programma is wekelijks op 3FM te horen van maandag tot en met donderdag tussen 19.00 en 22.00u .

bron o.a. www.radio.nl