Mariza & Metropole Orkest in Utrecht (4/4), Rotterdam (5/4), Amsterdam (11/4)

03-04-2007 @ 17:15

Mariza & het Metropole Orkest in Utrecht, Rotterdam en Amsterdam
Na een zeer geslaagde en uitverkochte concerten in 2006 keert één van de grootste fadozangeressen van dit moment met een nieuw programma terug in Nederland. Dit keer wordt Mariza begeleid door het fameuze Metropole-orkest onder leiding van zijn chef-dirigent Vince Mendoza.
Het concert biedt een volledig nieuw programma met nieuwe arrangementen, voor een deel geschreven door de Braziliaanse arrangeur en componist Jaques Morelenbaum en voor een deel door de Amsterdamse componist en arrangeur Martin Fondse. De kwaliteit van zijn arrangementen voor dit grootste professionele pop- en jazzorkest ter wereld bleek onder andere tijdens het succesvolle concert van 30 januari jl. in de Doelen, toen het orkest voor een volledig uitverkochte Grote Zaal van De Doelen de Turkse popdiva Sezen Aksu begeleidde.
Op 6 november bracht EMI Mariza’s nieuwste cd en dvd, ‘Concerto em Lisboa’ uit. Deze werd in 2005 opgenomen in de verrukkelijke tuinen van Torre de Belém (een bekende en prachtige buurt van Lissabon), aan de oever van de rivier Tejo, met een magnifiek uitzicht op de stad. Mariza werd begeleid door het Sinfonietta de Lisboa onder leiding van Jaques Morelenbaum, de bekende Braziliaanse producer en arrangeur van Mariza’s voorlaatste album, ‘Transparente’. Het was een onvergetelijke avond voor de meer dan 20.000 bezoekers.
De pers over Mariza
Wanneer Mariza zingt, staat de tijd stil. Elk woord wordt met een intense concentratie gezongen, iedere noot feilloos getroffen. Wanneer zij pauzeert voor een dramatisch effect, houden wij onze adem in…” (BBC Radio)
De nieuwe koningin, de fadista onder de fadista’s en diva zonder weerga” (Jazz)
Wanneer Mariza zingt, sluipt de poëzie ons leven binnen” (De Standaard)
Nu Billie Holiday en Nina Simone er niet meer zijn, ben je geneigd te denken dat het tijdperk van de grote zangeressen echt voorbij is. Dat was het ook werkelijk. Maar toen kwam Mariza.” (Daily Express)
“[Mariza is] een elektrificerende zangeres, die passioneel durft uit te halen, maar ook niet terugschrikt voor diepe stiltes die een zaal de adem doet inhouden.” (Folkforum)

Concertinformatie Mariza en het Metropole Orkest o.l.v. Mendoza
Woensdag 4 april Vredenburg Utrecht, grote zaal 
Donderdag 5 april De Doelen, Rotterdam, grote zaal / 
Woensdag 11 april Concertgebouw, Amsterdam, grote zaal