Arjo Klingens nieuwe voorzitter Popcoalitie

23-04-2019 @ 17:30

Arjo Klingens is door de Popcoalitie gekozen als nieuwe voorzitter. De afgelopen drie jaar was Jan van der Plas met veel plezier en enthousiasme voorzitter van deze brancheorganisatie van de popmuziek.

Jan van der Plas: "Met de Popcoalitie is de afgelopen jaren veel bereikt en op gang gebracht, denk aan het investeringsfonds Upstream, het nieuwe exportbeleid, de Smart Culture onderzoeksgelden en meer aandacht voor talentontwikkeling en muziek in het onderwijs. Het is nu tijd dat een nieuwe generatie het roer overneemt. Arjo Klingens heeft als manager van o.a. De Staat en als bestuurslid bij de Popcoalitie bewezen een flinke drive, veel knowhow en een uitstekend netwerk te hebben. We mogen blij zijn dat zij nu zich in haar nieuwe rol voor de hele sector gaat inzetten. Ik heb er alle vertrouwen in dat ze de Popcoalitie nog veel verder kan brengen".

De Popcoalitie is een samenwerkingsverband van een groot aantal organisaties uit de pop- en dancemuzieksector: ADE Beats, Beroepsvereniging Auteur-Muzikanten (BAM!), Buma Cultuur, Buma/Stemra, Dutch DJ Foundation (DDJF), Headliner/ID&T, Kunstenbond/BV Pop, Metropole Orkest, Mojo Concerts, Music Managers Forum (MMFnl), Ntb, NVPI (branchevereniging van de entertainmentindustrie), Open House, POPnl (het samenwerkingsverband tussen de provinciale popkoepels en die van de drie grote steden), Sena, Spotify, Stichting Onafhankelijke Muziekproducenten (STOMP), Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals (VNPF), Vereniging van Evenementenmakers (VVEM), de landelijke popmuziekconcoursen en popmuziekvakopleidingen.

Sinds 2014 maakt popmuziek, als onderdeel van de creatieve industrie, deel uit van het topsectorenbeleid. Een erkenning van de rol die muziek speelt in de creatieve economie. In de popsector draait het om veel meer dan muziek alleen. Concerten zijn veelal grootschalige producties waarin verschillende kunstvormen en vele expertises samenkomen. In de muziekbeleving spelen clips, apps, downloadables en streaming internetdiensten eveneens een belangrijke rol. In deze sector is Nederland een innovatieve producent en een succesvol exportland, met grote kansen op verder succes in de toekomst. 

bron: Jan van der Plas, Popcoalitie

http://www.popcoalitie.nl/