Meest geboekte band wint SENA Performers POPnl Award 2007

28-03-2007 @ 09:39

Wie wint de meeste optredens?
Meest geboekte band wint SENA Performers POPnl Award 2007
Zaterdagavond 12 mei vindt in de Melkweg de SENA Performers POPnl Award 2007 voor het eerst plaats. De 13 leden van POPnl hebben ieder een band afgevaardigd voor deze showcase. De bands spelen voor een jury bestaande uit programmeurs van festivals en podia. Op basis van deze optredens boeken de programmeurs één of meerdere bands voor hun eigen podium of festival. De band die het meest wordt geboekt, wint de SENA Performers POPnl Award 2007.
De organisatie POPnl bestaat uit de twaalf provinciale popkoepels en de popkoepel van de stad Amsterdam. Tijdens de SENA Performers POPnl Award 2007 presenteren zij hun regionale favoriete band aan publiek, pers en muziekindustrie. De SENA Performers POPnl Award 2007 vindt plaats tijdens het avondprogramma van de jaarlijkse Muzikantendag in de beide zalen van de Melkweg.
Voor meer informatie zie: www.popnl.nl
    
De bands:         
Amsterdam    Karmakonga (reggae) - www.karmakonga.com
Drenthe        The Girls (rock) - www.the-girls.nl
Flevoland    Ape Dirt (rock) - www.apedirt.nl
Friesland    New Sense Memory (punk metal) - www.myspace.com/newsensememory
Gelderland    Diggeth (stoner metal) - www.diggeth.com
Groningen    The Swains (rock) - www.myspace.com/theswains
Limburg        Alize (pop) - www.alize.nl
Noord-Brabant    Woordlooiers (hiphop) - www.woordlooiers.nl
Noord-Holland    Ten-Hut (ska) - www.ten-hut.tk
Overijssel    Swamp Nouveau (pop rock) - www.swampnouveau.com
Utrecht        Findel (electro pop) - www.findelmusic.com
Zeeland        Incarnate (metalcore) - www.incarnate.nl
Zuid-Holland    Phat Groove Phoundation (urban soul) - www.phatgroovephoundation.com
    
Zaterdag 12 mei 2007 |
Melkweg The Max & Oude Zaal |
Aanvang: 20.00 |
Entree: € 10,- + lidmaatschap
Voorverkoop gestart via de bekende voorverkoopadressen.

Muzikantendag
SENA Performers POPnl Award 2007 is het avondprogramma van de jaarlijkse Muzikantendag, georganiseerd door Buma Cultuur op 12 mei in Melkweg, Sugar Factory en Cinecenter. De Muzikantendag is een project vol workshops, interviews en panels. Voor de derde maal zal het publiek een band en een singer/songwriter volgen tijdens ‘The Case’.
POPnl organiseert vier panels waar de belangrijke aspecten van de muziekindustrie uitgebreid besproken worden. Er is een panel geheel gewijd aan de demo. Verder legt een panel van ervaren managers, programmeurs en boekers uit hoe muzikanten hun band het beste kunnen organiseren en hoe muziekprogrammeurs het beste benaderd kunnen om aan optredens te komen. Daarna gaan de panelleden verder met een panel over de promotie van de band.
Panelleden zijn onder meer: Tom van der Vat (Zuidhollandse Popunie), Joey Ruchtiem (Rotown / Noorderslag), Silvia Biemans (White Mountain Management), Saskia Bruning (Muziek & Beeld), Flip van der Enden (KinkFM), Elselinda Schouten (Flow Records).
Roosbeef, The Spades, Lucky Fonz III, Kirsten, Neenah, Blaxter en Typhoon zullen de bezoekers tips en trucs geven over zangtechniek, podiumpresentatie en bandopstelling. Het kaartje voor de Muzikantendag is ook geldig voor SENA Performers POPnl Award 2007.

Over POPnl
POPnl is het nationaal platform voor informatie, promotie, belangenbehartiging en productontwikkeling voor locale- en regionale popmuziekorganisaties en muzikanten. POPnl kan bogen op een professioneel netwerk in 12 provincies en de stad Amsterdam. Initiatieven van POPnl zijn o.a. POP met beleid, handreiking voor gemeenten en de SENA Performers POPnl Award.