Stadionconcerten en nieuwe single Guus Meeuwis

12-03-2007 @ 21:12


Guus Meeuwis geeft dit jaar opnieuw een concert in het Philips Stadion in Eindhoven en wel op zaterdag 16 juni. Vorig jaar, toen de Brabantse zanger voor de eerste keer een stadionconcert gaf, waren de kaarten binnen enkele uren uitverkocht en uiteindelijk is toen besloten tot een 2e en zelfs een 3e show. De ontzettend enthousiaste ontvangst van die concerten heeft Guus gestimuleerd dit jaar wederom het podium in zijn favoriete stadion te beklimmen. Ongetwijfeld is dan ook zijn nieuwe single Tranen Gelachen, die 6 april uitkomt, live te horen.
De stadionconcerten hebben dit keer de titel Groots Met Een Zachte G meegekregen. "Groots, omdat we in alles de concerten van vorig jaar zullen overtreffen", legt Guus zelf uit. "Het vertier begint al buiten het stadion en de shows zijn echt spectaculair met een aantal verrassende elementen en natuurlijk muzikale gasten. Maar ondanks het grootse karakter zal het toch ouderwets Brabants gezellig, warm en ongedwongen zijn", voegt hij er aan toe. "Daarom dus: Groots met een zachte G".

De voorverkoop voor de stadionconcerten gaat zaterdag 7 april van start. 
Eén dag eerder verschijnt de nieuwe single van Guus Meeuwis, getiteld: Tranen Gelachen. Het is de voorloper van zijn nieuwe album dat later dit jaar uitkomt. Guus: "Tranen Gelachen gaat over hoe goed het voelt om af te spreken met vrienden van vroeger. Dat na zo'n avond je accu weer helemaal opgeladen is. Een positief nummer dus".
Vanaf vrijdag 6 april is Tranen Gelachen op cd-single in de winkels te koop, maar vanaf maandag 2 april is het nummer al te downloaden. De single gaat dinsdag 13 maart exclusief in première op Radio 2.
De stadionconcerten worden geproduceerd door The Entertainment Group , die ook het management van Guus Meeuwis verzorgt.
De nieuwe single en het album worden gereleased door EMI Music .