Nieuw album Guus Meeuwis: Het kan hier zo mooi zijn

13-05-2013 @ 10:10

"Het uitbrengen van een nieuw album is altijd weer heel bijzonder! Ik noem het een vlag in de tijd. Zo van: hier staan we op dit moment” vertelt Guus Meeuwis. “Ik ben nog steeds niet uitgeleerd in de positieve zin. We blijven op zoek naar uitdagingen, verbetering. Die groei willen we laten zien. Het resultaat is een energieke en verrassend album waar we heel erg blij mee zijn. Ik ben ontzettend trots op 'Het kan hier zo mooi zijn!"

Een kleine twee jaar geleden stond Guus na het laatste Groots met een Zachte G concert van dat jaar aan de bar na te praten met muzikale vriend JW Roy. Hij vertelde hem dat de zin ‘het kan hier zo mooi zijn’ al dagen door zijn hoofd spookte. “Waarschijnlijk had ik me weer ergens aan geërgerd, aan mensen die negatief zijn of iets dat gelijk wordt afgebrand” aldus Guus. “We zijn ermee aan de slag gegaan en begonnen met schrijven. Dit keer zonder restricties: niks moest en alles mocht. Die ontspannen benadering was een schot in de roos! Het ene na het andere liedje rolde eruit.” Nu is die ene zin de titel van zijn nieuwe album: 'Het kan hier zo mooi zijn!.

'Het kan hier zo mooi zijn! album is verkrijgbaar in een standaardversie en Deluxe Limited Edition. Deze gelimiteerde uitgave bevat een extra CD, genaamd de Keukentafel Tapes, met daarop 9 unieke demo's en live opnamen.

Clubtour én Theatertour 'Het kan hier zo mooi zijn!
Guus zijn nieuwe album 'Het kan hier zo mooi zijn! leent zich perfect voor zowel de clubs als het theater. “Daarom hebben we besloten om beide podia te bespelen!” aldus Guus. “Ik wilde niet kiezen en dat is ook niet nodig. De liedjes van het nieuwe album lenen zich perfect om gas te geven in de clubs maar ook om de meer intieme sfeer van het theater op te zoeken. Daar kan je twee compleet verschillende voorstellingen mee neerzetten en dat gaan we dit najaar met heel veel plezier doen. We hebben er ernstig veel zin in!”

In de theaters verzorgt Guus een avondvullend muzikaal programma waarbij zijn verhaal en de lach een steeds grotere rol spelen. In de clubs verzorgt Isabelle Amé het voorprogramma. Zij was de winnares van de ‘Wie rockt groots?!’ competitie waarbij bandjes van de Rockacademie konden strijden om een plek in het voorprogramma van de ‘Groots met een zachte G’ stadionconcerten in 2012.

http://www.guusmeeuwis.nl/