PAOLO NUTINI: Talent uit Glasgow

12-03-2007 @ 12:30


18 januari was hij in Nederland voor promotie en een uitverkochte show in de Melkweg. De singer/songwriter Paolo Nutini uit Schotland heeft inmiddels 1 miljoen exemplaren verkocht van zijn debuutalbum "These Streets" en is een absolute ster in de UK, Frankrijk en Zwitserland.
In Nederland lijkt het ook te gaan gebeuren met Nutini. Zijn nieuwe single "Jenny Don´t Be Hasty" ligt sinds 26 januari in de winkel en krijgt veel media support.
Paolo Nutini (20) is geboren en getogen in Paisley, Schotland, is als singer/ songwriter gezegend met een prachtige gepassioneerde soulstem. Hij schrijft zelf ook uitstekende songs. Ondanks het feit dat hij een Italiaanse naam heeft, leeft de family Nutini al meer dan 4 generaties in Schotland. De viswinkel die zijn overgrootouders in Paisley hebben neergezet wordt nog steeds gerund door de familie, nu door de ouders van Paolo.
Paolo's interesse voor muziek is vooral te danken aan zijn grootvader, die hem met Schotse folksongs en andere muzieksoorten liet kennismaken. Paolo ontdekte in de muziekverzameling van zijn vader en tante muziek van o.a. Drifters en Ray Charles en was ook verloren voor de R&B-soulmuziek. Maar ook de muziek van o.a. John Martyn en Van Morrison behoort tot zijn favorieten. Zijn album 'These Streets' is in het najaar van 2006 uitgebracht en heeft na de single "Last request', nu als opvolger "Jenny don't be hasty'.
Momenteel is hij bezig met een uitgebreide promotietour door de US. Op 7 juli a.s. zal hij ook optreden tijdens het door de Amerikaanse ex-vice president Al Gore georganiseerde "Live Earth - the Concert for a Climate in Crisis".
"Live Earth" zal bestaan uit zeven concerten die simultaan over de gehele aarde zullen plaatsvinden, in Brazilie, Shanghai, Johannesburg, London, Sydney, Japan en ergens in de USA. Deze happening is onderdeel van de Save Our Selves (SOS) campagne die dan gevoerd gaat worden. vooral bedoelt om zoveel mogelijk mensen opmerkzaam te maken over de opwarming van de aarde en er ook wat aan te gaan doen. Meer info hierover is te vinden op: LiveEarth.MSN.com
Info: www.warnermusic.nl
of www.paolonutini.com