Lowlands programma The School of life bekendgemaakt

21-07-2015 @ 18:28

Van 21 t/m 23 augustus vindt op evenemententerrein Walibi Holland in Biddinghuizen de 23ste editie van "A Campingflight to Lowlands Paradise" plaats. Ook de sprekers van The School Of Life zijn nu bekend. The School Of Life is dé plek op Lowlands om even stil te staan en gericht na te denken over de echt fundamentele vragen van het leven.

Henk Oosterling 'Een nieuwe verlichting.'
Op vrijdag pleit Henk Oosterling, hoofddocent filosofie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en auteur van 30 boeken, voor een nieuwe verlichting. Volgens hem moeten wij onze relatie tot middelen als geld en media en daarmee onze levensstijl drastisch veranderen. Tijd voor een ommekeer!

Joris Luyendijk 'Dit kan niet waar zijn'
Journalist Joris Luyendijk ging met hulp van insiders twee jaar lang op onderzoek uit in de schimmige bankenwereld en kwam tot schokkende conclusies. Op Lowlands vertelt hij over hoe we het financiële systeem kunnen aanpakken.

Jan Drost 'Denken helpt!'
Wie zichzelf geen grote vragen stelt, leeft in het wilde weg en kan hopeloos verdwalen in leegte en machteloosheid, vindt sterdocent Jan Dorst. Hij komt vertellen over hoe filosofie ons leven betekenis kan geven.

Maarten van Buuren 'De kracht van Nietzsche'
Op zaterdag spijkert hoogleraar Maarten van Buuren je bij over de Duitse superfilosoof Nietzsche. Welke levenslessen kunnen we leren van deze krachtige denker?

Lammert Kamphuis 'De filosofie achter YOLO'
Het enige wat vast ligt in ons leven is het feit dat we dood gaan. Dat is een goede reden om ons leven iedere dag zo mooi en intens mogelijk te leven. Ga mee op zoek naar de filosofie achter YOLO!

Marli Huijer 'Tijd voor een nieuw ritme'
Door de huidige 24-uurseconomie vervagen de grenzen tussen werk en vrije tijd en is iedereen altijd druk, druk, druk. Het is tijd voor een nieuw ritme! Maar hoe?

Ad Verbrugge 'Overlevingstips voor geestdodende tijden'
Ken je dat gevoel? Geleefd worden? Als een zombie de dagen aftellen? Ad Verbrugge laat je aan de hand van de grootste filosofen zien hoe je geestdodende elementen in het leven kunt herkennen maar vooral ook kan overwinnen!

Op www.lowlands.nl is uitgebreide informatie te vinden over deze bevestigingen en eerder aangekondigde muziekacts zoals Ben Howard, Major Lazer, Kendrick Lamar, FFS (Franz Ferdinand & Sparks), The Chemical Brothers, Paolo Nutini, Years & Years en Tame Impala.


A CAMPINGFLIGHT TO LOWLANDS PARADISE 2015
21 + 22 + 23 augustus 2015
Evenemententerrein Walibi Holland, Biddinghuizen
Voorverkoop: http://www.ticketmaster.nl/