Nieuwe bouwstenen voor Motel Mozaïque festival

04-03-2007 @ 16:07

Zita Swoon, Heavy Trash (Jon Spencer), Tom Barman, The Bees, Gruff Rhys, Camera Obscura,  Bedroom Community, Risky Business en Snow White versterken het mozaïque.

Binnenkort laat Motel Mozaïque zich uit over de meest opvallende, gastvrije elementen van het festival, namelijk het slaapproject en de gidsentochten. Ook de 5e festivallocatie en de nieuwe filmprogrammering worden gepresenteerd. Maar eerst nog wat aanwinsten op gebied van muziek, beeldende kunst en theater die het vermelden zeker waard zijn.

Music
Naast veel debuterende artiesten ontvangt Motel Mozaïque ook altijd graag vaste gasten. Zita Swoon en Tom Barman zijn daar goede voorbeelden van. De Belgische band Zita Swoon stond al in vele gedaantes op ons festival, waarvan vorig jaar semi-akoestisch in het midden van de zaal omringd door publiek. In maart verschijnt hun nieuwe album en dat wordt gevierd met een show op Motel Mozaïque. dEUS-voorman en muzikale alleskunner Tom Barman schittert op Motel Mozaïque met een dj-set. Ook twee andere opvallende voormannen zullen aanwezig zijn op het kunstenfestival: Gruff Rhys van Super Furry Animals en de fameuze Jon Spencer (Blues Explosion) met zijn nieuwe project Heavy Trash (samen met Matt Verta-Ray; rockabilly). Andere muzikale aanwinsten zijn The Bees (hommage aan popliedjes uit de 60's en 70's), Camera Obscura (genrevrienden van Belle & Sebastian) Frida Hyvönen (Zweedse theatrale singer-songwriter), Skream (de benjamin van de Londense dubstep scene) en Simian Mobile Disco (mix van indiepop en dance door Simian-leden).
Uniek voor Nederland is de showcase van het IJslandse label Bedroom Community op Motel Mozaïque. In 2004 had Motel Mozaïque het thema Mo'Iceland waar diverse IJslandse artiesten (waaronder Mum) aan bijdroegen. Met de showcase van het kersverse label wordt ook dit jaar een mooi stukje IJsland in huis gehaald. Het betreft een drietal artiesten van Bedroom Community: Ben Frost, Nico Muhley en de eigenaar van het IJslandse label Valgeir Sigurdsson. Sigurdsson runt ook al 10 jaar lang de inmiddels befaamde Greenhouse Studios waar hij o.a. samenwerkte met Sigur Ros, Björk, Bonnie 'Prince' Billy en CocoRosie. In 2006 presenteerde Bedroom Community zich zeer succesvol op het Iceland Airwaves-festival in Reykjavik. Dat vroeg om herhaling op het Europese vasteland (mede dankzij Icelandair) wat exclusief gebeurt tijdens Motel Mozaïque en het bevriende Domino festival in Brussel.

Art
Vorig jaar was TENT. tijdens Motel Mozaïque de speelgrond van de sexy kunstenares Madeleine Berkhemer en een aantal door haar uitgenodigde kunstenaars. Dit jaar is het de eer aan maar liefst zes kunstenaressen om een al evenzo opvallende invulling te geven aan de kunstruimte aan de Witte de Withstraat, onder de noemer 'Risky Business'. De kunstenaressen van wie werk te zien is zijn 'Kimberly Clark', Monique van Heist, Lydia Schouten en Cora Roorda van Eijsinga.

Performance
Kitsch en popsongs met in de hoofdrol Sneeuwwitje zoals u haar nog nooit zag. De Amerikaanse Ann Liv Young en haar dance company presenteren in Snow White de andere kant van de reine sprookjesprinses. Nee, geen onschuldige bloem met gitzwart haar en roodfluwelen wangen, maar een sensueel en wild veulen dat zich niet laat sturen door een omkaderd vast rolpatroon.
 
Festivalwebsite

Meer informatie over bovenstaande aanwinsten voor het festival en de al eerder bevestigde artiesten en kunstenaars vindt u op de deze week gelanceerde website van het Motel Mozaïque festival 2007: www.motelmozaique.nl/2007

Festivaldata en locaties
Motel Mozaïque vindt plaats van donderdag 12 tot en met zondag 15 april 2007 in Rotterdam op vijf vaste festivallocaties waarvan de Rotterdamse Schouwburg, Lantaren/Venster, Off_Corso en TENT. bekend zijn. De vijfde locatie wordt spoedig bekend gemaakt.

Kaartverkoop
De kaartverkoop voor Motel Mozaïque is gestart. Er zijn vijf verschillende kaarten verkrijgbaar:

Dagkaart programma voor vrijdag 13 of zaterdag 14 april 2007 €26
Passe-partout programma voor 13 én 14 april, exclusief slapen €47
Slaapkaart voor vrijdag 13 of zaterdag 14 april 2007, inclusief ontbijt €20
 (Deze prijzen zijn exclusief servicekosten)

Deze kaarten zijn te koop via de voorverkoopadressen van Ticket Service Nederland: Bij de grotere postkantoren, de grotere Free Record Shops, VVV-kantoren en GWK station filialen, via de Ticketlijn (0900 300 1250, 45c/pm) en www.ticketservice.nl. In Rotterdam zijn dagkaarten en passe-partouts ook verkrijgbaar bij de Rotterdamse Schouwburg, Plato, Velvet Music, Plaatboef en de Rotterdam Store.

Het programma op donderdag 12 en zondag 15 april is gratis toegankelijk.