PET SHOP BOYS OP 22 MEI IN AMSTERDAM

20-02-2007 @ 11:18

Het Britse duo Pet Shop Boys geeft op dinsdag 22 mei een concert in de Rai in Amsterdam. Het synthesizerduo bestaande uit Neil Tennant en Chris Lowe was voornamelijk bekend in de jaren '80 en '90. Vorig jaar mei brachten zij hun laatste studio-album 'Fundamental' uit. De kaartverkoop voor dit concert begint 24 februari.
In het begin van de jaren '80 dopen de Londense zanger Neil Tennant en Chris Lowe zichzelf tot Pet Shop Boys. Ze deelden dezelfde passie voor alternatieve club/dance- en synthesizermuziek. In 1984 brengen ze voor de eerste keer de single 'West End Girls' uit. Deze single flopte in eerste instantie. Een jaar later probeert het duo het opnieuw met een vernieuwde versie van het nummer en deze keer bereikt de single de #1 positie in Engeland en later ook in Amerika. Hun doorbraak was een feit en de hitsingles volgden elkaar op; 'It's a Sin, 'What have I done to deserve this' en 'Domino Dancing'. Na het album 'Introspective' uit 1988 richtten ze zich voornamelijk op het produceren van albums van internationale artiesten. The Pet Shop Boys blijven echter ook hun eigen muziek uit brengen. Ze hebben  in de jaren negentig nog een grote hit met de single 'Go West'.
Het laatste album 'Fundamental' deed het voornamelijk goed in Europa. Momenteel zijn ze nog steeds actief als producent en wordt hun werk bewonderd door grote sterren als Madonna en Robbie Williams. De nieuwste single van Robbie Williams 'She's Madonna is geproduceerd en mede-geschreven door the Pet Shop Boys. In 2002 gaven ze voor het laatst een concert in Nederland.

Dinsdag 22 mei 2007
Rai - Amsterdam