Within Temptation tekent Amerikaanse platendeal

02-01-2007 @ 09:54

Within Temptation heeft een contract getekend met de Amerikaanse vestiging van Roadrunner Records. Dit heeft de succesvolle Nederlandse band bekendgemaakt. Nadat Roadrunner al voor de band actief was in Japan, Australië en het Verenigd Koninkrijk, zal nu ook Amerika daaraan toegevoegd worden. Sony/BMG is verantwoordelijk voor de exploitatie in de rest van de wereld. Daarnaast is een overeenkomst gesloten met het Amerikaanse boekingskantoor Pinnacle Entertainment, het bedrijf dat onder andere verantwoordelijk is voor de boekingen van Linkin Park en Keane.
De VS is het laatste gebied van betekenis waar Within Temptation nog niet is uitgebracht. Inmiddels heeft de band meer dan 1,1 miljoen albums verkocht en onder andere een World Music Award, 3 Export Prijzen voor "Best Verkopende Nederlandse act in het buitenland", de BV Popprijs, TMF
Awards,
een UK Golden God Award, een Zilveren Harp en vele Gouden en Platina platen ontvangen. Zangeres Sharon den Adel: "We zijn zeer enthousiast over de samenwerking met Roadrunner Records in de VS. Roadrunner heeft in de UK, Japan en Australië al zeer goed werk gedaan voor ons vorige album, we zijn er dan ook van overtuigd dat ze dat ook in de VS gaan doen." De band verwacht begin 2007 al af te reizen om een promotionele tour te gaan doen.
De overeenkomst komt op een druk moment voor de band. 20 December jl. werd de eerste song van het nieuwe album, in combinatie met een speciale videotrailer, aangeboden via het internet. De videotrailer 'The Howling' werd opgenomen in samenwerking met de gameontwikkelaar Spellborn.  De band heeft diverse nummers speciaal voor deze online fantasy-game geschreven en er wordt intensief samengewerkt op diverse vlakken. De videotrailer wordt gratis verspreid, zeer bijzonder in de muziekindustrie aangezien het nieuwe album nog moet verschijnen.
Begin 2007 zal de eerste nieuwe single van de band verschijnen, waarna het album in maart verwacht wordt.