Originele Rembrandts voor Rowwen Hèze, Jan Smit en 'Wat zien ik?!'

01-11-2006 @ 09:32

Afgelopen weekend zijn de winnaars van een Originele Rembrandt voor dit seizoen bekend gemaakt. Originele Rembrandts worden uitgereikt door de Stichting Nederlandse Muziek voor CD-albums die zich onderscheiden door oorspronkelijke Nederlandse composities en/of teksten.

Dit seizoen wordt een Originele Rembrandt toegekend aan:
Rodus en Lucius Rowwen Hze
Op weg naar geluk Jan Smit
Wat zien ik?! - De Musical
De bekendmaking van de winnaars Rowwen Hze en Jan Smit gebeurde bij Radio Rembrandt in het programma Cobra van Fred Siebelink, die de winnaars persoonlijk feliciteerde met hun onderscheiding. Beiden hebben zelf een groot aandeel gehad in de teksten en composities van hun album.
Frans Bauer mocht als gastpresentator bij de NL Top 20 afgelopen week, Dick Bakker en Mariska van Kolck feliciteren. Dick Bakker tekende samen met zijn zoon Tom voor de muziek van de musical Wat zien ik?!. Frans Mulder en Allard Blom schreven de teksten. Mariska van Kolck speelt n van de hoofdrollen in de musical.
De feestelijke uitreiking van de Originele Rembrandts vindt plaats op 11 december aanstaande in Theater Gooiland in Hilversum.

Eerder dit jaar werden in Leiden Originele Rembrandts uitgereikt aan Wolter Kroes (voor het album Laat me zweven) en aan Nick & Simon (voor hun gelijknamige debuutalbum). De laatste twee vallen nu weer in de prijzen voor hun bijdrage aan het album Op weg naar geluk'.
De Stichting Nederlandse Muziek kent deze prijzen twee keer per jaar toe. Hiermee wil men artiesten stimuleren om gebruik te maken van eigen composities en/of teksten. Ook instrumentale of anderstalige albums van Nederlandse artiesten komen in aanmerking voor de prijs.
Een Originele Rembrandt bestaat uit een artistieke interpretatie van het artwork van de bekroonde albums.

www.radiorembrandt.nl
www.stichtingnederlandsemuziek.nl