SPV-label vanaf 1 september bij CNR Entertainment

03-08-2006 @ 17:44

Vanaf 1 september 2006 zal SPV GmbH een nieuwe distributiepartner hebben in de Benelux. De labels die voorheen hun distributie via Rough Trade hadden lopen zullen vanaf september door CNR Entertainment gedistribueerd worden. Hieronder vallen ook de SPV in-house merken en een aantal geselecteerde SPV Distributie labels.
Vanwege de bestaande relatie tussen CNR en het succesvolle rocklabel Roadrunner Records, plus de aanwinst van onder andere de SPV labels Steamhammer, Synthetic Symphony en SPV Recordings, zal CNR zichzelf zeer goed kunnen positioneren in de eerder genoemde markten.
Manfred Schultz, Managing Director voor SPV, verwacht een zeer goede samenwerking tussen de twee bedrijven.
Eigenaar van CNR is Cees Wessels, oprichter van Roadrunner Records. SPV en Roadrunner hebben in het verleden al eerder samengewerkt. SPV heeft tussen 1984-1995 de distributie van Roadrunner in Duitsland verzorgd. Deze positieve samenwerking wordt nu omgekeerd voortgezet in de Benelux landen.
Cees Wessels vertelt: "Na 20 jaar werken SPV en CNR/Roadrunner weer samen. In het verleden heeft SPV Roadrunner geholpen n van de meest vooraanstaande metal labels in Duitsland te worden. Niet in de laatste plaats door de persoonlijke inzet van SPV eigenaar Manfred Schtz, die niet alleen een vriend maar ook een belangrijke concurrent is. Door de jaren heen heeft SPV haar metal, rock, en hardcore labels sterk ontwikkelt in Duitsland en Europa. Met veel genoegen verwelkom ik Manfred Schtz als distributiepartner van CNR in de Benelux. Het is een eer met hem te werken."

Nieuwe releases:
04 september: release nieuwe albums Motrhead, Axel Rudi Pell en Camouflage.
11 september: release nieuwe album Peter Frampton.
Bertus Distributie verzorgt de verkoop en distributie van SPV voor de speciaalzaken, zoals zij nu ook voor het label Roadrunner doen.