Verzamelalbum van De Kift in de VS

13-07-2006 @ 14:59

Van De Kift verschijnt in september een verzamelalbum in de Verenigde Staten. De CD wordt uitgebracht door het Amerikaanse label North East Indie. Het gaat om dezelfde plaat die de groep vorig jaar maakte voor de Franse markt en bestaat uit een compilatie van nummers die op de cds Koper en Vlaskoorts staan. Voor de VS krijgt de CD een andere hoes.
De Zaanse band heeft de release te danken aan de Amerikaanse groep Cerberus Shoal die ook onder contract staat bij North East Indie. Zij tourden vorig jaar zes weken door Europa en zijn toen bij ons langs geweest omdat ze een cd van ons kenden, vertelt Kift-manager Marco Heijne. Ze hadden tijdens die tour n dag vrij en juist die dag speelden wij in Parijs. De hele band is toen komen kijken. Ze waren razend enthousiast. Eenmaal terug in Amerika hebben ze hun label over ons verteld.
Vooralsnog zal De Kift geen promotietour gaan doen in de VS, aldus Heijne. We willen eerst afwachten of het aanslaat. Maar een tour door Amerika heeft nogal wat voeten in de aarde. Onze prioriteit ligt nu in Frankrijk.
De Kift heeft in Amerika in ieder geval al n grote fan en dat is niet de minste. John Darnielle van the Mountain Goats schrijft op zijn webmagazine Last Plane To Jakarta al zeer enthousiast over de cd. This album by De Kift is truly wonderful. There is no other word for it; it's just wonderful. It's sung entirely in Dutch, so it doesn't stand a ghost of a prayer in the American marketplace, but you shouldn't let that deter you from hunting it down. The horns, the percussion, the ensemble vocals: this is a deeply felt, very witty, simply wonderful album. The passion for music that so many touring American bands experience when they tour the Netherlands is present here in glorious relief.
bron: www.popinstituut.nl