Bolletjes Blues 15 juni op DVD: Gruwelijke kino!

02-06-2006 @ 15:39

De allereerste Nederlandse urban film Bolletjes Blues" 15 juni op DVD
Bolletjes Blues" is de allereerste Nederlandse urban film vol met muziek, humor en romantiek, met Negative Sugacane, MR Prtobz, Raymzter, Kimo Goldy, Sophie van Oers en Derenzo.
Bolletjes Blues gaat over de Surinaamse tiener Spike (Negativ) die op jonge leeftijd naar Nederland komt om een opleiding te volgen. Echter, bij zijn tante in de Bijlmer en op de middelbare school kan hij niet wennen aan de dagelijkse beslommeringen. Hij belandt in de wereld van de bling bling, waar alles draait om doekoe en status. Als hij verliefd wordt op de winkeliersdochter Rosalie denkt Spike dat ook zij hem alleen wil als hij geld heeft. Om indruk op haar te maken sluit Spike zich aan bij de gang van Delano waar hij als klein crimineel een zakcentje verdient. Om aan deze uitzichtloze situatie te ontsnappen besluit hij als bolletjeskoerier te gaan werken om zo n grote slag te slaan. Met dit geld kan hij dan een normaal bestaan opbouwen met zijn grote liefde Rosalie. Maar zijn trip naar Suriname loopt anders als gepland.
De film zal in 2 configuraties leverbaar worden, namelijk de 1 disc versie, en de 2 disc versie met onwijs chille extra's....
Bolletjes Blues is een film van Karin Junger en Birgit Hillenius, en is eerder dit jaar door Buena Vista International uitgebracht in de bioscoop.
(video film express)