Eindelijk nieuws over Keane!

11-04-2006 @ 18:47

De band die in 2004 een bliksemcarrire maakte en wereldwijd meer dan 5 miljoen albums van hun debuutalbum Hopes And Fears verkocht, is binnenkort met een nieuw nummer op de radio te horen. Is It Any Wonder? is de eerste single van het nieuwe album Under The Iron Sea, vanaf 9 juni verkrijgbaar.
Is It Any Wonder? beschrijft de frustratie van een generatie die van zichzelf vervreemd is, op zoek naar antwoorden. Een generatie die zich machteloos en gedesillusioneerd voelt. Verloren onschuld. Een sprookje dat verkeerd afloopt. Geen makkelijke thematiek, maar kenmerkend voor het nieuwe album dat in zijn geheel donkerder en serieuzer klinkt.
Toch is ook de typische Keane- sound gebleven door de uitgestrekte melodien en de bezetting van de band: geen gitaren maar piano. Alhoewel er op Under The Iron Sea nauwelijks nog sprake is van een authentiek piano geluid; de CP70 (electrische piano) van Tim Rice-Oxley werd aangesloten op verschillende effect procesoren hetgeen een onvoorstelbaar scala aan geluiden oplevert.
Voor wie nieuwsgierig is geworden: op het internet is vanaf 21 april nog een nieuwe track te vinden getiteld Atlantic. De begeleidende video is gemaakt door niemand minder dan Irvine Welsh (Trainspotting) die hiermee zijn eerste videoclip ooit regisseerde.

De tracklisting van Under The Iron Sea is als volgt:
01 Atlantic
02 Is It Any Wonder?
03 Nothing In My Way
04 Leaving So Soon?
05 A Bad Dream
06 Hamburg Song
07 Put It Behind You
08 The Iron Sea
09 Crystal Ball
10 Try Again
11 Broken Toy
12 The Frog Prince

Release data:
Atlantic (download only) 21 april
Is It Any Wonder? (single) 26 mei
Under The Iron Sea (album) 9 juni

Concerten:
Op 26 mei geeft Keane een concert in Paradiso.
Op 5 juni speelt Keane op Pink Pop.