MUZIKANTENDAG 2006 OP 27 MEI

15-02-2006 @ 18:21

Alles wat je als muzikant moet weten
Wil je meer optreden? Een CD opnemen? Aan je sound werken? Hoe zit het met je rechten en inkomsten? Wil je je muziek via internet verkopen? Wat heb je eigenlijk aan een manager? Of willen jullie met je band internationaal succes?
Dit en nog veel meer komt aan bod tijdens Muzikantendag 2006. Muzikantendag wordt georganiseerd door Buma Cultuur en vindt plaats op 27 mei in de Melkweg, Sugar Factory en Cinecenter in Amsterdam. Tijdens Muzikantendag zijn er workshops, clinics, masterclasses en informatie over muziek maken en over een carrire in de muziek.

Programma
Muzikantendag is bedoeld om beginnende en semi-professionele muzikanten verder te helpen met het maken van muziek of een carrire in de muziek. Tijdens de dag vindt een uitgebreid programma plaats:
- Demosessies: tijdens Muzikantendag kun je je demo laten horen aan A&R-managers, producers, boekers en programmeurs van zalen en festivals.
- Muziekexport: is jouw band er al aan toe om de grens over te gaan? Hoe doe je dat dan?
- Workshops en clinics: bekende muzikanten en producers geven advies over het spelen van intrumenten of het opnemen van een CD, speltechniek verbeteren en optredens krijgen.
- Financieel en juridisch advies: over carrireplanning, het werken met een manager en andere zaken die jouw geld aangaan
- Advies op maat: n-op-n gesprekken met experts uit de muziekindustrie voor advies op maat voor jouw band.
- Masterclasses: in de kleedkamers van de Melkweg masterclasses van bekende muzikanten en producers.
- En verder: tips, informatie en ervaringen van andere muzikanten, het uitbrengen van CDs, subsidies en nog veel meer
Extra extra: the Case: hoe pak jij je muziekcarrire aan?
Aan de hand van n band en n soloartiest worden live tijdens Muzikantendag 2006 alle aspecten van een carrire in de muziek behandeld: band en artiest worden door een aantal experts uit de muziekindustrie ten overstaan van pers en publiek door een aantal panels en workshops geloodst, met als thema: hoe zou jij het aanpakken? Van samenspel en opnames tot contracten en promotietraject: in een notendop komt je complete toekomst aan bod

Tijdens het interview met The Sheer Muzikantendag 2005
De manager is niet de baas. Wij zijn de baas en wij betalen de manager om dingen voor ons te regelen.
Remi Tjon Ajong (Green Lizard) tijdens de workshop songwriting Muzikantendag 2005
Ik kijk televisie en speel tegelijkertijd gitaar. Op een gegeven moment hoor ik de tv niet meer, maar luister ik naar mijn gitaar. Dan denk ik: He vet! en neem ik het stukje op.

Meer informatie over kaartverkoop en programma is te vinden op de website www.muzikantendag.nl
Muzikantendag wordt georganiseerd door Buma Cultuur. Met medewerking van Interface, Gitarist, Nationaal Pop Instituut en Slagwerkkrant.