Dubbel plezier met nieuwe album Red Hot Chili Peppers: Stadium Arcadium

03-02-2006 @ 11:53

The Red Hot Chili Peppers gaan op 5 mei een 2CD uitbrengen, Stadium Arcadium. De band heeft maar liefst 38 nummers opgenomen. Ze hebben even overwogen om deze als drie losse albums uit te brengen, maar al snel besloten om het geheel terug te brengen naar een 2-CD met 25 tracks. Volgens zanger Anthony Kiedis worden de door Rick Rubin geproduceerde opnames op dit moment afgemixt.
"Toen we begonnen met schrijven hadden we een duidelijk doel: het moest een oldschool, straight-to-the-point album worden" aldus Kiedis, "een album met 11 of 12 nummers, in plaats van 17. Drie maanden later lagen er opeens 38! En allemaal de moeite van het opnemen en mixen waard."
De eerste single van het album wordt Danni California en dat zal een belletje doen rinkelen. Kiedis: "Het personage Danni wordt voor het eerst genoemd in Californication. Een zwangere tiener die verder tot leven komt in het nummer By The Way, waar ze voor het eerst ook echt bij naam wordt genoemd. De nieuwe single Danni California sluit de Danni-trilogie af." Kiedis wil nog niet uitweiden over de videoclip, wel zei hij dat Danni een samensmelting is van verschillende ervaringen en mensen. "Ze is niet echt gebaseerd op n persoon, maar meer een mix van waarschijnlijk alle vrouwen die ik heb ontmoet."
Stadium Arcadium is het eerste nieuwe studioalbum van de Peppers in 4 jaar, de opvolger van "By The Way" uit 2002.
(warner music)