De Elfstedentocht: de TOCHT der TOCHTEN voor het eerst op DVD!

01-02-2006 @ 14:50

Als het weer even vriest dan gaan vele harten sneller kloppen. De eerste marathon op natuurijs, de eerste korte baan wedstrijd en misschien de tocht der tochten. De herinneringen aan de laatste Elfstedentochten worden steeds weer opgehaald. Maar het gaat niet alleen maar over de laatste drie winnaars Evert van Benthem, Henk Angenent en Reinier Paping. De verhalen n de beelden van het grootste volksfeest van Nederland zijn net zo belangrijk.
In samenwerking met de NOS brengt Strengholt MultiMedia een ruim twee uur durende samenvatting uit op DVD.
Inhoud DVD:
Beelden uit het NOS journaal van vijftig jaar geleden
1956: Vijf "winnaars" J. Nauta, A. Verhoeven, M. Wijnhout, A. de Koning en J. van de Hoorn gingen samen hand in hand over de eindstreep: wel helden, maar zij werden gediskwalificeerd, dus geen officile prijs.
1963: De verschrikkelijke maandenlang durende winter van 1963 met de eenzame overwinnaar Reinier Paping. Minder dan 130 tourrijders overleven de tocht bij min 12 graden!
1985: Tweentwintig jaar heeft Friesland en Nederland er op gewacht en 21 februari is het zover en het wordt een volksfeest. Evert van Benthem als lichtgewicht wint zijn eerste Elfstedentocht.
1986: Evert van Benthem wint op 26 februari zijn tweede Elfstedentocht, maar de meeste aandacht gaat uit naar de tourrijder W. A. van Buren oftewel kroonprins Willem Alexander. 1997: Al vlak na oud en nieuw is het op 4 januari weer raak. 'It giet oan' meldt Henk Kroes, ondanks de vele moeilijke kluunplekken. Ons land heeft een nieuwe held: Henk Angenent.
Maar de echte helden door alle jaren heen zijn de tienduizenden tourrijders. Door de vele (sfeer) beelden worden ook zij een onmisbaar onderdeel van de tocht der tochten.
Om aan de kinderen en kleinkinderen door te vertellen en te laten zien.

Speelduur: circa 132 minuten
Beeldformaat: 4:3
Geluid: stereo
Kijkwijzer: AL (Alle Leeftijden)
Consumentenadviesprijs: 14,95
Releasedatum: 16/02/2006
(vtc/strenghoolt multimedia)