Colin Benders met rhizome Part 1 Tour langs Nederlandse clubzalen

23-02-2022 @ 10:03

De Utrechtse artiest Colin Benders gaat in april en mei op clubtour door Nederland. De rhizome Part 1 Tour staat geheel in het teken van zijn nieuwe project rhizome, en strijkt neer in Tilburg, Nijmegen, Utrecht, Amsterdam en Maastricht.
rhizome is een nieuw audiovisueel avontuur in de carrière van Colin Benders. Samen met Boris Acket bouwt de modulaire synthesist aan een nieuwe wereld waarin het tweetal de relatie tussen muziek, ruimte, systeem, licht, beweging en dans onderzoekt. Het duo haalde hiervoor inspiratie uit het filosofische concept rhizome. “Rhizome is een filosofisch concept dat wordt gebruikt om systemen te beschrijven die geen duidelijk begin of eind hebben, net zoals modulaire synthese," legt Benders uit.

Bezoekers van deze eerste tour rond rhizome krijgen een unieke kans mee te kijken in de keuken van Benders en Acket. In deze shows staat nog niet de volledige installatie op het podium, iedere keer wordt als het ware maar 1 onderdeel - of 1 module - van de scenografie getest. Verwacht naast de kenmerkende techno sound van Benders dus ook veel onderzoek naar de rand - stel je een science fiction soundtrack voor die langzaam leidt tot een dansende climax.

De indrukwekkende carrière van Colin Benders kent geen grenzen. De geluiden die hij uit zijn synth tovert, zijn verbijsterend: waan je je het ene moment in een droomwereld, word je even later genadeloos wakker geschud door brute bassen. Niets staat vast, de muziek is niet uitgeschreven, Benders laat zich telkens weer leiden door het moment en neemt je mee op een onvoorspelbare trip richting maniakale euforie.

Colin Benders - rhizome Part 1 Tour
Vrijdag 8 april 2022, 013, Tilburg
Zaterdag 30 april 2022, Doornroosje, Nijmegen
Vrijdag 6 mei 2022, TivoliVredenburg, Utrecht
Zaterdag 14 mei 2022, Tolhuistuin, Amsterdam
Vrijdag 20 mei 2022, Muziekgieterij, Maastricht

De kaartverkoop voor deze concerten start op donderdag 24 februari om 10 uur via de zalen.