Corsicaanse I Muvrini komt terug naar Nederland voor 2 shows

21-09-2021 @ 11:38

De Corsicaanse supergroep I Muvrini komt terug naar Nederland!

5 dagen na de eerste lockdown in maart 2020 had I Muvrini al in Tilburg zullen spelen, en een paar dagen later in Heerlen. De concerten moesten door de lockdown worden verplaatst. Nu speelt I Muvrini precies 5 dagen nadat zittende concerten weer met 100% van de capaciteit zijn toegestaan in Tilburg, en enkele dagen later in Heerlen.

I Muvrini is een Corsicaanse vocale groep van wereldformaat, razend populair en heeft een live-reputatie om u tegen te zeggen. Eind jaren zeventig van de vorige eeuw opgericht door de broers Alain en Jean-François Bernardini, is I Muvrini nu zonder twijfel de beroemdste groep van Corsica.

De muziek van I Muvrini is een bijzondere mix van levenslust, strijdbaarheid, sociale bewogenheid, idealisme en diepgewortelde melancholie. Die weemoed is eigenlijk een constant aanwezige ondertoon. I Muvrini - in de eerste plaats de zang van Alain en Jean-François Bernardini - is door de jaren heen altijd oprecht gebleven. Het is muziek voor hart en ziel. Je hoeft niet eens op Corsica geweest te zijn of de taal te kennen om dat aan te voelen.

De Bernardini-broers tekenen voor een typische stijl die traditionele muziek combineert met tal van wereldse invloeden, echter zonder hun Corsicaanse identiteit te verloochenen. Het is deze onbevangen openheid die de groep internationaal succes bezorgde. Zo werkte de groep al samen met o.a. Jacques Dutronc, Laïs en Sting.

Na achttien studioalbums en concerten in de grootste zalen van Europa komen de broers Bernardini, vergezeld door hun trouwe muzikanten, terug naar Heerlen en Tilburg om songs van hun nieuwe album "Portu in Core" te laten horen.

Portu in Core tour:
do 30 sep. Tilburg – Theaters Tilburg
za 09 okt. Heerlen – Parkstad Limburg Theater

https://www.facebook.com/groupeimuvrini/