Normaal op 11 september terug in Lochem voor openluchtconcert

01-06-2021 @ 10:05

'Ook na 46 joar weer samen olderwets høken'
Op zaterdag 11 september 2021 geeft Normaal opnieuw een groot openluchtconcert in Lochem. Op dezelfde plaats als in 2019, waar de Achterhoekse rockband op het Tractorpulling terrein aan de Brinkerinkweg voor een uitzinnig en uitverkocht veld vol Anhangers stond. Ook maakt de organisatie de gastoptredens bekend voor het dagvullend evenement, namelijk; DI-RECT, Miss Montreal en Rowwen Hèze.
Normaal stond drie jaar geleden in het bijzijn van maar liefst 20.000 Anhangers na lange tijd op de bühne. Gezondheidsklachten dwongen voorman Bennie Jolink eerder te stoppen met optreden maar dankzij een nieuwe en succesvolle behandeling van zijn astma kruipt het artiestenbloed al snel waar het niet gaan kan. Het optreden bleek een succes en beviel de band zo goed dat ze dit het jaar erop wilden herhalen. Helaas kon dit concert in 2020, dat tevens in het teken stond van het 45-jarig jubileum van Normaal, niet doorgaan vanwege de coronacrisis. Nu optreden weer in het vooruitzicht ligt komen Bennie Jolink, Willem Terhorst, Ferdi Joly, Timo Kelder, Roel Spanjers, Joppe Bestevaar en Peter Delannoye op zaterdag 11 september op dezelfde plek samen; “Wi-j komt altied weer terug! Ook na 46 joar weer samen olderwets høken op het Tractorpulling terrein in Lochem

Tijdens het Lochem Popfestival in 1975 gaf Normaal haar eerste grote optreden. De hit 'Oerend hard' volgde in 1977 en al snel werd de harde rockmuziek met een Achterhoeks dialect het handelsmerk van de band. Normaal zet het platteland muzikaal op de kaart. Vier decennia later is de band nog altijd razend populair en niet meer weg te denken uit het Nederlandse muzieklandschap. In de afgelopen jaren mocht de band de Edison Oeuvreprijs en de prestigieuze Buma Lifetime Achievement Award in ontvangst nemen. Ook verscheen er in 2015 de VPRO documentaire 'Ja, dat was høken, 40 jaar Normaal' en werd er in 2018 een standbeeld voor de band onthuld op Hemelvaartsdag in Hummelo, vlakbij het geboortehuis van Bennie Jolink.

NORMAAL 'Ook na 46 joar weer samen olderwets høken'
Gastoptredens van DI-RECT, Miss Montreal en Rowwen Hèze

Zaterdag 11 september 2021: Tractorpulling terrein Brinkerinkweg in Lochem
Aanvang: 15:00 uur | Entree: €50,40 (incl. servicekosten)

De kaartverkoop start zaterdag 5 juni om 10:00 uur via Ticketmaster.nl.