Single van Normaal en Rowwen Hèze

02-07-2015 @ 20:18

Al jaren komen de bands Normaal en Rowwen Hèze elkaar tegen bij optredens op festivals en in feesttenten. En al net zolang leefde de wens om samen ooit een single op te nemen. Het kwam er alleen nooit van. Nu hebben de twee jubilerende dialectbands uit de Achterhoek en Limburg het toch voor elkaar om voor het eerst een gezamenlijke single uit te brengen. De single is getiteld 'Gries'.

Het nummer vertelt over de jaren uit hun carrière die in een sneltreinvaart voorbij zijn gevlogen. “En toen inens, toen ware we gries”, zingen beide bands.

Je kijkt terug op al die jaren, knippert met je ogen en ineens ben je grijs”, aldus Jack Poels van Rowwen Hèze. Dat is een gegeven dat beide bands zo ervaren. “Je begint samen met een band, tourt uiteindelijk dwars door Nederland en zelfs over de grenzen, vol gas vooruit en dan ineens sta je hier. Terugkijkend op 30 en 40 jaar muziek maken.”

Tijdens het schrijven van het lied 'Gries' viel meteen op hoeveel gelijkenissen er zijn in beide dialecten, qua uitspraak en spelling. Maar dat niet alleen. Beide bands hebben zich toch altijd op een bepaalde manier moeten bewijzen, afkomstig van het platteland, zingend in het dialect. “En in de ogen van het publiek zagen we elke keer weer dat we gelijk hadden”, aldus Bennie Jolink van Normaal.

www.normaal.nl 

www.rowwenheze.nl