Speciale ‘kerauna eidisie’ van Ut Groen-Geile Boekie

05-10-2020 @ 13:00

Ter gelegenheid van de nieuwe Haagse ziekte Covid-19 verschijnt binnenkort een geheel herziene en vooral behoorlijk aangevulde editie van het legendarische Groen-Geile Boekie vannut Haags.

Het Haags kenmerkt zich onder andere door het zeer creatieve gebruik van de medische encyclopedie. Vrijwel alle bekende ziektes hebben een functionele toepassing in de Haagse zinsconstructie. Alleen ontbrak tot voor kort één tamelijk dominante ziekte: corona. Om aan die lacune een einde te maken besloten Sjaak Bral en Robert-Jan Rueb het boek grondig aan een revisie te onderwerpen. Dit resulteerde in een uitgebreid nieuw Corona-hoofdstuk en een gloednieuwe vormgeving met nóg meer spraakmakende tekeningen.

‘Ut Groen-Geile Boekie vannut Haags’ is al sinds 1998 dé Haagse taalbijbel. Rijkelijk geïllustreerd met tekeningen van de helaas te vroeg overleden Marnix Rueb, de geestelijk vader van de legendarische Hagenees Haagse Harry, geeft dit meesterwerk een duidelijk overzicht van de Haagse taalgeschiedenis. Het boek bevat een uitgebreide woordenlijst, een sublieme scheldwijzer én – op veler verzoek – een inburgeringscursus voor mensen die zo nodig naar Den Haag moeten komen.

Uiteraard zijn alle pagina’s gemarineerd in snikkelharde Haagse humor. En: wat zou een boek in deze coronatijd zijn zonder toepasselijk mondkapje?

Deze ‘bekbedekkâh’ krijg je er gratis bij!