Remy van Kesteren brengt 2e single ‘Amber’ uit van zijn nieuwe album

05-10-2020 @ 12:53

An alternative soundtrack to the motion picture The Red Turtle' wordt op 30 oktober uitgebracht

Remy van Kesteren heeft 2 oktoiber de tweede single van zijn aankomende album uitgebracht. Het nummer heet ‘Amber’ en staat op de alternatieve soundtrack die hij schreef voor de Oscar-genomineerde film ‘The Red Turtle’, die is geschreven en geregisseerd door de Nederlandse Oscar winnaar Michael Dudok de Wit. Bij de single komt ook een video uit die op is genomen in Courieux, saint-symphoriensure- couze, France. ‘An alternative soundtrack to the motion picture The Red Turtle' komt uit op 30 oktober. Op 1 november is de première van de live-uitvoering, met vertoning van de film, tijdens LIFF in Leiden.

Harpist Remy van Kesteren staat bekend om het creëren van zijn eigen wereld met zijn composities; een mix van neoklassieke minimale, alternatieve elektronische muziek met jazz- en wereldinvloeden, waarbij de grenzen tussen genres vervagen. De composities bleken een perfecte match te zijn met The Red Turtle, waarvan nieuwe single ‘amber’ het tweede nummer is dat op de alternatieve soundtrack staat. Van Kesteren schreef het nummer al improviserend op de beelden van The Red Turtle.
Van Kesteren over de single ‘Amber’: “Het was het eerste stuk dat tot stand kwam nadat ik sprak met regisseur Michael Dudok de Wit. Hij vertelde over hoe 'verlangen' één van de hoofdmotieven van de film is. Vrij in het begin van de film zit een scene waar de hoofdpersoon - een op een onbewoond eiland aangespoelde drenkeling - in een droom verlangt naar een uitweg en opeens een brug van bamboe over de zee ziet verschijnen. Hij loopt er naartoe en rent euforisch over de brug terug naar de bewoonde wereld, totdat hij ineens wakker wordt. Dat koortsachtige verlangen heb ik proberen te vangen in de muziek, die op zijn beurt niet loskomt van twee steeds weer terugkerende noten. Ook muzikaal zit je dus gevangen in een soort 'loop', zoals zijn dagen op het eiland ook steeds weer identiek blijven terugkeren. Uiteindelijk bleek dit stuk één van de leidmotieven die je, steeds in een iets andere vorm terugkerend, meenemen door het verhaal van de film.

De single ‘Amber is een van de tracks op ‘an alternative soundtrack to the motion picture The Red Turtle’, waarvoor illustrator en regisseur Michael Dudok de Wit het artwork maakte en liner notes schreef. De originele soundtrack voor ‘The Red Turtle’ werd gecomponeerd door Luaren Perez del Mar. Dudok de Wit over de alternatieve soundtrack: “Remy had een prachtig idee. Voor zijn muziekscore koos hij ervoor om zich te concentreren op de natuur, op de verschillende krachten die de natuur op ons uitoefent: water, vuur, aarde en lucht. Zijn idee sprak me meteen aan. Mijn ontzag en liefde voor de natuur waren een enorme motivatie voor het schrijven van The Red Turtle.

De nieuwe single ‘Amber’ is nu beschikbaar op Spotify, iTunes, Apple Music, Deezer en Bandcamp. Pre-order het album in the Snowstar Records webshop

https://www.facebook.com/remyvankesteren/