NORMAAL keert met Hemelvaartsdag terug naar Lochem

12-11-2019 @ 20:56

ACHTERHOEKSE BAND VIERT JUBILEUM MET '45 JOAR OLDERWETS HØKEN'
Opnieuw geeft Normaal een groot openluchtconcert tijdens Hemelvaartsdag op donderdag 21 mei 2020 in Lochem. Net als afgelopen jaar, toen de Achterhoekse rockband voor een uitzinnig en uitverkocht veld vol Anhangers aan het Tractorpulling terrein aan de Brinkerinkweg stond. Met het optreden in 2020 viert Normaal tevens haar 45-jarig jubileum. Ook maakt de organisatie een aantal gastoptredens bekend voor het dagvullend evenement, namelijk; DI-RECT, Danny Vera en Slim Chance (met Geraint Watkins).
Na een afwezigheid van vier jaar stond Normaal afgelopen Hemelvaartsdag in het bijzijn van maar liefst 20.000 Anhangers weer op de bühne. Gezondheidsklachten dwongen voorman Ben Jolink eerder in 2015 te stoppen met optreden. Dankzij een nieuwe behandeling van zijn astma is er vier jaar later echter weer hoop en kruipt het artiestenbloed al snel waar het niet gaan kan. Het concert in 2019 bleek voor iedereen dan ook een test of zijn gezondheid zodanig verbeterd was dat hij eenmalig zo'n groot optreden kon volbrengen. Vooralsnog laat zijn gezondheid het toe om eenmalig per jaar een optreden te verzorgen en Ben Jolink heeft ervoor gekozen om dit volgend jaar op dezelfde plek te doen als het afgelopen jaar;

Ik ben blij dat de kogel door de kerk is. We doen het nog een keer, Hemelvaartsdag optreden met Normaal! Vanaf nu ga ik doen wat nodig is om zo fit mogelijk aan de start te verschijnen. Nadere muzikale bespiegelingen zullen volgen” aldus Ben Jolink. Bekijk hier ook de video aankondiging.

Normaal gaf haar eerste grote optreden tijdens het Lochem Popfestival in 1975, dat traditioneel op Hemelvaartsdag gehouden werd. De hit 'Oerend hard' volgde in 1977 en al snel werd de harde rockmuziek met een Achterhoeks dialect het handelsmerk van de band. Normaal zet het platteland muzikaal op de kaart. Vier decennia later is de band nog altijd razend populair en niet meer weg te denken uit het Nederlandse muzieklandschap. In de afgelopen jaren mocht de band de Edison Oeuvreprijs en de prestigieuze Buma Lifetime Achievement Award in ontvangst nemen. Ook verscheen er in 2015 de VPRO documentaire 'Ja, dat was høken, 40 jaar Normaal' en werd er in 2018 een standbeeld voor de band onthuld op Hemelvaartsdag in Hummelo, vlakbij het geboortehuis van Ben Jolink.

NORMAAL - 45 joar olderwets Høken
Gastoptredens van o.a. DI-RECT, Danny Vera en Slim Chance (met Geraint Watkins)

Donderdag 21 mei 2020 (Hemelvaartsdag): Tractorpulling terrein Brinkerinkweg in Lochem

Aanvang: 15:00 uur | Entree: Voorverkoop €51,14 (incl. servicekosten)

De voorverkoop start vrijdag 15 november om 12:00 uur via Ticketmaster.nl.