Djax Records viert haar dertigjarig bestaan in Warehouse Elementenstraat Amsterdam

Djax Records viert haar dertigjarig bestaan in Warehouse Elementenstraat Amsterdam

08-11-2019 @ 18:59

Saskia Slegers, beter bekend als Miss Djax, is pionier en een grootheid in de Nederlandse dance scene. De Acid Queen viert op 14 december het 30-jarig bestaan van haar muzieklabel Djax Records samen met Technargy in de Warehouse Elementenstraat in Amsterdam.

Miss Djax begon haar carrière in een muziekwinkel. Hier ontmoette ze veel artiesten die geen contract konden krijgen, omdat ze niet commercieel genoeg waren. Ze besloot in 1989 haar eigen label op te richten: Djax Records, waar ze een aantal jaar later Osdorp Posse tekende. Hiermee leverde ze een bijdrage aan Nederhop. Via het sublabel Djax-Up-Beats bracht ze bovendien vanaf de jaren 90 housemuziek uit Chicago en Detroit in Europa uit. Ook tekende ze bekende artiesten als Armando, Robert Armani, Mike Dearborn en Steve Poindexter.

Techno
De kneepjes van het dj-vak beheerste Miss Djax al op haar zestiende, waar ze begon met disco, funk en new wave. Tijdens de legendarische Berlijnse MayDay rave in 1992 kreeg ze internationale bekendheid, waar haar stijl inmiddels was ontwikkeld tot harde acidtechno. De jaren erna draaide ze op de beroemde Love Parade. Deze power woman kreeg met haar voorkeur voor zware techno, heel wat onderscheidingen wereldwijd. Zo ontving ze in 1998 De Veer, de prijs voor het leveren van een bijzondere prestatie binnen de Nederlandse muziekindustrie. Het boek 1989 – 1999 Djax Records – The power of the underground, verscheen tijdens het tienjarige bestaan van haar label. Dit boek werd zelfs in het Japans vertaald.

Inmiddels bestaat Djax Records 30 jaar en dat mag niet onopgemerkt voorbijgaan! Om dit te vieren organiseert Miss Djax samen met Technargy, van de gevierde Berlijnse organisatie Percep-tion, een feest in de Warehouse Elementenstraat in Amsterdam. Maar liefst 14 artiesten die bij Djax Records zijn gecontracteerd, treden op. Onder andere Pet Duo, Skull, Acid Junkies ,Random Xs en Du’Art zullen de Elementenstraat in Amsterdam op haar grondvest doen trillen.

Industriële setting
De Warehouse Elementenstraat kent net als Miss Djax een rijke geschiedenis. Verborgen in het industriële gedeelte van Amsterdam West, doet deze locatie meer dan recht aan de rauwe technoklanken. Het bevindt zich aan de A10. Het is gemakkelijk te bereiken zowel via het openbaar vervoer als met de auto. Parkeren is gratis in het weekend.

Line-up:
Acid Junkies [Live]
Random XS [Live]
The Horrorist [Live]
The Mover [Live]
Oliver Kucera [Live]
Terrace [Live]
Miss Djax
Dj Skull
Pet Duo
Du’Art
Junk Project a.k.a. Andreas Kraemer
Marc Acardipane a.k.a. Marshal Masters
A.S.Y.S.
Human Resource
Frank Kvitta
Patrick Dsp
Mike Drama
TFX
Alexander Koning
Lars Johansson
Nina de Koning

30 Years Djax Reords
Zaterdag 14 december 2019
13:00 tot 01:00
Warehouse Elementenstraat Amsterdam


Tickets
http://30yearsdjax_tickets