Down The Rabbit Hole 2019: Janelle Monáe, Grace Jones, Rosalía, dEUS n meer

21-02-2019 @ 11:18

De zesde editie van Down The Rabbit Hole vindt plaats van 5 t/m 7 juli 2019 in de Groene Heuvels bij Beuningen. Deze avontuurlijke minivakantie aan het kraakheldere meer speelt zich af rond drie muziekpodia en vele verscholen wereldjes waar veel te ontdekken is. Laat je verrassen in het lieflijk glooiende bos, op het riante zandstrand en zelfs in het peilloos diepe water – van de vroege ochtend tot in het holst van de nacht. Net als de voorgaande, uitverkochte editie kun je op het relaxed en ruim opgezette festivalterrein een heel weekend lang met maximaal 35.000 andere bezoekers in alle vrijheid dwalen en verdwalen.

Er zijn nu 26 bevestigingen aan het programma toegevoegd en daarmee is het programma op de drie muziekpodia compleet. Binnenkort wordt het programma op de diverse veldjes bekendgemaakt en ook daar staat veel muziek geprogrammeerd.

Janelle Monáe: Retro-futuristische, aartsfunky pop- en soulrevue van één van de onbetwiste koninginnen van haar generatie. De heetste act aan dek.

Grace Jones: De diva met de pantertred, het gebeeldhouwde blokhoofd en de spectaculairste outfits. Geen popmuzikant die haar onderkoelde zang en dito liedjes met funky touch en Franse jeu nadoet, ook na ruim veertig jaar niet.

Rosalía: Deze Spaanse smeedt traditionele flamenco met hiphop, pop en dancebeats om tot een roodgloeiende sound voor de 21e eeuw.

Balthazar: Ze zijn terug! Na een sabbatical van drie jaar legden de bevlogen Vlamingen eind januari hun vierde album Fever in de schappen. Ook weer briljant natuurlijk.

dEUS plays The Ideal Crash: Ook de legendarische indierockers uit Antwerpen zijn terug – twintig jaar na het verschijnen van hun intense meesterwerk The Ideal Crash, dat ze op Down The Rabbit Hole integraal spelen.

Ronnie Flex & Deuxperience: Onze huisband dit jaar. Naar goede Flextraditie verrassen de rapper/producer en zijn negenkoppige kick-assensemble hun publiek telkens weer met nóg meer kwaliteit.

De Staat: Onze Nijmegense huisvrienden rocken dit keer front & center in het blokkenschema met een show rond het fenomenale nieuwe album Bubble Gum. Welkom terug, boys.

Cory Henry & The Funk Apostles: Deze toetsenist van Snarky Puppy verkondigt samen met zijn zeskoppige band het heilige evangelie van de funk, moddervet doorspekt met soul, jazz en gospel uit de 70’s.

Lewis Capaldi: Schotse singer-songwriter met een stem als een klok. Heter dan haggis.

LP: Amerikaanse singer-songwriter met elastieken stembanden, die intieme hartenbrekers afwisselt met euforische pop voor grote zalen en festivalvelden.

Mahalia: Met het hart op de rappe tong en razend knappe en catchy alt.R&B – pardon: psycho-acoustic soul – verovert deze Britse singer-songwriter steeds sneller de wereld.

Matt Corby: Deze Australische singer-songwriter en multi-instrumentalist laat zijn mellow, licht psychedelische soul frank en vrij door je konijnenbos huppelen.

RY X: De delicate singer-songwriterpop van deze Australiër houdt je live tot de laatste seconde op het puntje van je sneakers.

Daarnaast zijn ook bevestigd: Altin Gün, Benny Sings, DâM-FunK (DJ-set), Ezra Collective, George FitzGerald, Jonathan Wilson, Liniker e Os Caramelows, Orpheu The Wizard, Sam Fender, Sampa The Great, Sho Madjozi, SONS en Tshegue.

Op www.downtherabbithole.nl is een uitgebreide omschrijving van de aangekondigde acts te lezen. Alle aangekondigde acts zijn te beluisteren via de DTRH19 Spotify playlist.

DOWN THE RABBIT HOLE 2019
Vrijdag 5 t/m zondag 7 juli 2019
De Groene Heuvels, Beuningen
www.downtherabbithole.nl

TICKETINFORMATIE
Regulier festivalticket: €164,- (excl. €10,- servicekosten)
Groepsticket (UITVERKOCHT): 10 festivaltickets voor €1.390,- (excl. 10x €10,- servicekosten): €20,- korting per ticket
Groepscampingplek: €489,- (excl. €10,- servicekosten). Een gereserveerde campingplek van 10x10m inclusief 12-persoons picknickbank + 5x3m partytent.

Camper Camping-ticket Regular (30m2): €89,- (incl. servicekosten)
Camper Camping-ticket Regular met stroom: €169,- (incl. servicekosten)
Camper Camping-ticket Large (40m2): €131,50 (incl. servicekosten)
Camper Camping-ticket Large met stroom: €211,50 (incl. servicekosten)
Kijk voor gedetailleerde informatie over de Camper Camping en de diverse mogelijkheden op www.downtherabbithole.nl

Parkeerticket: €15,99 (incl. servicekosten) in de vvk. Ter plekke: €25,-

Rabbit Resort: een overzicht van de aanvullende overnachtingsmogelijkheden: www.rabbitresort.nl

Kijk voor gedetailleerde ticketinformatie op www.downtherabbithole.nl

Kaartverkoop Down The Rabbit Hole via www.ticketmaster.nl en 0900 – 300 1250 (60cpm)