Pussy Riot komt naar Nederland voor 5 live shows + 2 interviews

13-12-2018 @ 12:41

Het befaamde Russische Pussy Riot komt voor vijf bijzondere shows naar Nederland! Hieronder zie je een overzicht van de vijf live shows.

Pussy Riot is het in 2011 opgerichte protestpunk/kunst-collectief uit Moskou bestaande uit een wisselende groep leden. De groep is bekend geworden met provocatieve guerilla punkrock optredens op publieke plekken.

Eind 2012 kreeg Pussy Riot wereldwijd de aandacht nadat leden van de groep werden opgepakt tijdens een optreden in een kerk in Moskou. Het optreden was een protest gericht tegen leiders van de Orthodoxe kerk omdat zij Poetin steunden tijdens zijn verkiezingscampagne. Drie van de leden (Maria ‘Masha’ Alekhina, Nadezhda Tolokonnikova en Yekaterina Samutsevich) werden veroordeeld tot twee jaar gevangenschap in strafkampen.

Vanaf 2014 laat de groep (met Alyokhina en/of Tolokonnikova) regelmatig van zich horen met acties tijdens de winterspelen in Sochi, recent tijdens het WK en in diverse video’s of als sprekers op conferenties en festivals. In 2016 debuteerde Maria Alekhina als actrice met een hoofdrol in Burning Doors, een toneelstuk van het Belarus Free Theatre, over politieke gevangenen in Rusland. Samen met Kyril Masheka en het muziekduo AWOTT speelt zij het nieuwe Pussy Riot project "Riot Days". Het is punk muziek met een multi-media show, gebaseerd op het boek "Riot Days" van Maria Alekhina.

Het is punk!

“Riot Days” live concerts of Pussy Riot
Fri. Jan. 25 – NLD – Eindhoven – Effenaar
Mon. Jan. 28 – NLD – Groningen – Oosterpoort
Tue. Jan. 29 – NLD – Haarlem – Patronaat
Wed. Jan. 30 – NLD – Arnhem – Luxor Live
Thu. Jan. 31 – NLD – Den Haag – Paard van Troje

facebook

Gerelateerde nieuwsberichten

Deel dit artikel op: