Bastille op 10 maart 2019 in Ziggo Dome, Amsterdam

10-10-2018 @ 20:56

Op zondag 10 maart 2019 komt de Britse band Bastille in het kader van hun Still Avoiding Tomorrow Tour naar Ziggo Dome, Amsterdam.

Bastille heeft hun tournee in Europa en het Verenigd Koninkrijk in februari en maart 2019 aangekondigd. Tijdens hun Still Avoiding Tomorrow Tour, die in Nederland op 10 maart 2019 plaatsvindt in de Ziggo Dome te Amsterdam, brengt de band zowel hun bekende werk als nieuwe muziek ten gehore, in afwachting van het derde Bastille album dat volgend jaar aan het einde van de lente wordt verwacht.

Frontman Dan Smith: “We’ve spent most of this last year working on loads of new music and touring different versions of our songs so now we’re so excited to head back out and play a bunch of new songs in the lead up to our new album”.

Als één van de bekendste liveacts van dit moment had Bastille een druk jaar. Zo speelde de band op verschillende toonaangevende internationale festivals als Sziget, Wilderness en MTV's Ocean City Sounds. In Nederland was Bastille headliner op Paaspop en stond de band in april in een uitverkochte TivoliVredenburg. Ook scoorde Bastille eerder dit jaar samen met producer Marshmello een grote hit met het nummer Happier. Het nummer is inmiddels meer dan 101 miljoen keer gestreamd en mocht op hoge noteringen rekenen in de Britse en Amerikaanse hitlijsten.

Het afgelopen decennium ging als een wervelwind voor het viertal, bestaande uit frontman en tekstschrijver Dan Smith, toetsenist Kyle Simmons, bassist en gitarist Will Farquarson en drummer Chris Wood. De band heeft al meer dan 500 shows gespeeld op zes continenten, waaronder hun veelgeprezen ReOrchestrated-tournee van het afgelopen jaar, en heeft wereldwijd miljoenen albums verkocht. Zowel debuutalbum Bad Blood als de opvolger, Wild World, bereikten de nummer 1 positie in de hitlijsten van het Verenigd Koninkrijk en de top 10 positie in de VS. Hun muziek is inmiddels maar liefst 3,5 miljard keer gestreamd wereldwijd. Daarnaast won de band de British Breakthrough Act-award op de BRITs en mocht de band rekenen op verschillende Grammy, AMA en MTV Europe Awards-nominaties.

BASTILLE
Still Avoiding Tomorrow Tour
10 maart 2019, Ziggo Dome, Amsterdam

Aanvang: 20:00 uur | Entree: Vanaf €40,88 (incl. servicekosten)