Lowlands 2017: Migos, Skepta en Kovacs en meer

02-03-2017 @ 21:36

Van 18 t/m 20 augustus vindt op evenemententerrein Walibi Holland in Biddinghuizen de 25ste editie van “A Campingflight to Lowlands Paradise” plaats. Er zijn twintig muziekacts toegevoegd aan het programma, waaronder Migos, Skepta , Kovacs, At The Drive In, Death Grips, First Aid Kit, Jonna Fraser, LÉON, MHD, PVRIS, Sampha en The Pretty Reckless.

Het driedaagse Lowlands heeft een uitgebreid programma met zo'n 250 acts waaronder de meest relevante alternatieve muziek, theater, comedy, literatuur, beeldende kunst en wetenschap. Eerder werd bekend dat o.a. Mumford & Sons, The xx, Editors, alt-J, Bastille, Cypress Hill, Elbow, Flume, Iggy Pop, London Grammar, Michael Kiwanuka en Moderat naar Biddinghuizen komen. Vandaag worden aan het programma toegevoegd:

Migos
Dat trap zijn wortels heeft in de southern hiphop is de laatste jaren nogal versluierd geraakt. Gelukkig is daar Migos, die de originele trap-eer hooghouden. Na een onverwachte Amerikaanse #1-hit met ‘Bad And Boujee’ begin dit jaar, denderde hun daarop volgende tweede album ook de hoogste plaats van de Billboard Album 200 binnen. Ook live maakt het drietal uit Georgia er een fantastisch feestje van.

Skepta
Twee jaar geleden brak Skepta de X-Ray tot de nok toe af. Achteraf bleek dit een keerpunt in de populariteit van de Noord-Londense grime-mc. Zijn definitieve doorbraak kwam vorig jaar met zijn album ‘Konnichiwa’. Wat betekent dat voor ons? Dat Lowlands er nu pas écht aan gaat.

Kovacs
In 2014, als belofte in de dop, wond de Eindhovense de Bravo al om haar vinger. Nu, drie jaar later, betreedt ze Lowlands als gearriveerde diva. Met het album ‘Shades Of Black’ vestigde ze definitief haar naam als licht mysterieuze, jazzy kruising tussen nachtclubsoul, 90’s triphop en moderne pop.

At The Drive In
Dit Texaanse posthardcoreboegbeeld van de nineties splitste zich, na eerst op LL 2000 de Charlie omvergeblazen te hebben, op in de alternatieve bands Sparta en The Mars Volta, ook geen onbekenden. Nu dus terug in Biddinghuizen, als At The Drive In.

Death Grips
Death Grips experimenteert met hardcore hiphop, punk, noise en elektronica zoals een sloopkogel met beeldhouwkunst stoeit totdat ook de laatste bekkies achter in de tent verbijsterd zijn opengevallen.

First Aid Kit
Van hartzeer tot gekrenkt ego; de Zweedse zusters Klara en Johanna Söderberg helpen je er met spatzuiver tweestemmige indiefolk en countrypop in een mum van tijd bovenop.

Jonna Fraser
Pas een paar jaar bezig, maar nu al kan deze getalenteerde Nederlandse rapper/zanger een aantal hits en succesvolle samenwerkingen op zijn naam schrijven. Met zijn melodieuze raps, zwoele zang en sexy dreads staan voor Jonna alle lichten op groen.

LÉON
De Zweedse LÉON zette in een opwelling een alt-poptrack online, die tot haar verbazing onstopbaar viral ging. Dat dat balletje nog steeds rolt, dankt LÉON aan haar dijk van een stem en no-nonsense teksten die ze met een sausje van beats, bass en synths overgiet.

MHD
De jonge Franse rapper MHD komt direct uit het negentiende arrondissement van Parijs. Geen talent voor Frans? Pas de problème: de afrotrap van MHD combineert Afrikaanse instrumentals en beats met Chicago ghettohouse en is dansbaar in alle wereldtalen.

PVRIS
Kick-ass posthardcore met een vleugje electropop. Debuutalbum ‘White Noise’ veroorzaakte in 2014 een schokgolf in de scene. De band tourde al eerder met Sleeping With Sirens en Bring Me The Horizon, en maken deze zomer gelukkig even tijd voor een optreden op Lowlands.

Sampha
Misschien ken je Sampha al een tijdje, bewust of onbewust. Hij was zanger en/of producer voor o.a. SBTRKT, Drake, Kanye West, Frank Ocean en Solange, maar nu steekt muzikant ook zijn eigen bedreadlockte hoofd incl. indringende hoge soulstem boven het maaiveld uit.

The Pretty Reckless
De rauwe strot van frontvrouw Taylor Momsen past naadloos in de melodieuze, uit schokbeton opgetrokken hardrock met grunge- en bluesinvloeden, waarmee The Pretty Reckless sinds 2010 een als een olievlek uitdijende fanbase hebben opgebouwd. Pretty onontkoombaar!

Verder worden ook Canshaker Pi, HAUS, Jeangu Macrooy, John Moreland, Parcels, Shovels and Rope en The Ufoslavians aan het programma toegevoegd. Later volgen meer programmabevestigingen.

A CAMPINGFLIGHT TO LOWLANDS PARADISE 2017
18 + 19 + 20 augustus 2017
Evenemententerrein Walibi Holland, Biddinghuizen
www.lowlands.nl

Voorverkoop via www.ticketmaster.nl

Festivalticket (3 dagen festival + camping + pendelbus): €175,- excl. servicekosten

Groepsticket (10x 3 dagen festival + camping + pendelbus): €1.650 excl. servicekosten

Parkeerticket: €15,- incl. servicekosten. €25,- aan de poort

Gllamcamp: luxe overnachten in diverse accommodaties, verschillende prijzen. Meer info: www.gllamcamp.nl

Lowlands treinretour: €19,-
http://www.ticketmaster.nl/event/179035

Bustickets voor busreizen vanuit heel Nederland: http://www.eventtravel.nl/