Mumford & Sons op 9 mei 2019 met unieke Delta tour naar Ziggo dome in Amsterdam

04-10-2018 @ 20:57

Op donderdag 9 mei 2019 staat de Britse band Mumford & Sons in het kader van hun wereldwijde Delta tour in Ziggo Dome te Amsterdam. Tijdens deze grensverleggende, nieuwe show staat het podium in het midden van de zaal, omringt door het publiek.

De show maakt deel uit van hun wereldwijde tournee, waarin de band zestig steden in dertien landen aandoet en in totaal voor meer dan 800.000 fans speelt met een unieke In The Round-show: hierbij staat het podium in het midden van de zaal, volledig omringt door het publiek.

De tour gaat op 16 november van start in de 3 Arena in Dublin, waar de avond tevens in het teken staat van hun albumlancering, en eindigt op 21 mei 2019 in de Ericsson Globe Arena in Stockholm.Tijdens deze zes maanden durende tournee geeft de band rond de kerstperiode optredens in de Verenigde Staten en Canada en vervolgen ze hun reis in januari naar Australië en Nieuw Zeeland voordat ze opnieuw teruggaan naar de Verenigde Staten voor een uitgebreide serie shows. De tour wordt met zestien concerten afgesloten in Europa.

Al eerder kondigde Mumford & Sons de komst van een nieuw album aan: op 16 november 2018 brengen de Londenaren hun gelijknamige vierde studioalbum Delta uit. Op dit nieuwe album gaat Mumford & Sons terug naar de basis van hun muziek: waar de band op hun vorige album Wilder Mind uit 2015 veelvuldig koos voor elektrische arrangementen, horen we op Delta daarentegen een intiem, akoestisch gitaargeluid. De eerste single van het nieuwe album is Guiding Light

MUMFORD & SONS - Delta Tour 2019
Plus special guest
Donderdag 9 mei 2019, Ziggo Dome, Amsterdam

Aanvang: 20:00 uur | Entree: Vanaf €54,88 (incl. servicekosten)

De kaartverkoop voor het concert start op 12 oktober om 09:00 uur via Ticketmaster.